Primăria Ploieşti va depune un proiect european prin PNRR, cu o finanţare asigurată de până la 6,6 milioane de euro, pentru construirea unui centru de colectare separată a deşeurilor prin aport voluntar.

Conform ghidului solicitantului, la astfel de centre de colectare pot fi aduse de către populaţie atât deşeuri menajere care nu au putut fi ridicate prin serviciile standard, cât şi alte categorii de deşeuri, inclusiv voluminoase, din lemn, anvelope sau din construcţii şi demolări.

Proiectul a fost aprobat marţi de Consiliul Local şi urmează să fie depus în cadrul Componentei 3 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dedicate managementului deşeurilor.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 27.450.810 lei, la care se adaugă TVA de 5.215.653 de lei. Dacă proiectul va fi aprobat, investiţia pentru noul centru de colectare va fi derulată din fonduri europene, prin PNRR, TVA-ul va fi suportat de bugetul de stat, iar municipalitatea se angajează să asigure eventualele cheltuieli neeligibile şi să suporte cheltuielile de mentenanţă pe o perioadă de minim cinci ani de la efectuarea plăţii finale.

Noul centru de colectare propus din fonduri europene ar urma să fie amenajat pe strada Laboratorului, pe un teren deţinut de Primăria Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here