Primarul Adrian Dobre dă vina pe Guvern pentru lipsa investițiilor majore din Ploiești și spune că problema a pornit de la decizia guvernanților de a lua banii din excedentul bugetar de la primării, la finalul anului trecut. Edilul spune că investițiile se realizează din economiile făcute în anul anterior, dar că “acest Guvern ne-a furat banii de investiții, 40 de milioane de lei”, bani de care municipalitatea a fost vitregită prin deciziile luate de Guvern anul trecut, în luna decembrie.

“Acest Guvern ne-a furat banii de investiții. Nu trebuie să uităm faptul că la sfârșitul anului trecut prin deciziile luate la nivel de guvern PSD-ALDE, municipiul Ploiești a pierdut 40 de milioane de lei. Toți banii pe care i-am drămuit de la cetățeni și pe care doream să-i ținem pentru proiecte majore, investiții, i-am pierdut pentru că acest guvern nu știe decât să cheltuie banii, dar nu într-o direcție benefică pentru țară, pentru investiții, ci pentru consum.”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Adrian Dobre spune că nu înțelege strategia Ministerului Finanțelor și că făcându-se cheltuieli foarte mari la nivelul bugetului național, probabil că la finalul anului se va încerca din nou ca banii strânși de localități, eventualul excedent, să fie tras la bugetul de stat.

Primarul Dobre spune că o altă problemă care afectează bugetul local este aceea că la ora actuală municipalitatea plătește creditele anilor trecuți. În luna septembrie primăria a terminat de achitat unul din cele patru mari credite, dar cu toate acestea edilul spune că plătim o sumă foarte mare, aproximativ 10 milioane de euro pe an, pentru credite care au fost făcute în perioada 2013-2014, în timpul mandatului fostului primar Iulian Bădescu.

Adrian Dobre spune că nu ar fi o problemă dacă municipalitatea ar avea un credit pentru investiții, care aduc plus valoare orașului, dar că mare parte din bani s-au dus pentru plata unor investiții care trebuiau finanțate din alte surse. De exemplu, primarul a spus că municipalitatea plătește 70 de milioane de lei dintr-un credit pentru proiectele pe fonduri europene care nu au fost finalizate până la data de 31 decembrie 2015. Dobre susține că acesta este un exemplu de credit ineficient, “făcut pe picior pentru a acoperi o nereușită a mandatelor anterioare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here