fbpx
luni, mai 29, 2023

Primarul Adrian Dobre acuzat de abuz de putere și trafic de influență cu privire la organizarea festivalului „Ploieşti – Târg Domnesc”

Citește Și

- Advertisement -
Reprezentantul unei societăți comerciale acuză Primăria Ploiești că a favorizat o firmă care nu respectă caietul de sarcini să câștige licitația pentru festivalul „Ploieşti – Târg Domnesc” care are loc în acest weekend la Ploiești.

Edgar Surin, reprezentantul firmei Produktiv Assets, a trimis mai multe email-uri pe adresa redacției cu documente despre care spune că demonstrează că operatorul Raul Event Solution a fost ales de Primăria Ploiești să se ocupe de organizarea festivalului deși nu respectă cerințele și anume nu ar avea acorduri de participare cu artiștii menționați în caietul de sarcini.

„Doamnele de la Biroul Achiziții Publice din cadrul Primăriei, Ana-Maria Sabadag și Nicoleta Dan, în urma evaluării ofertelor, au atribuit contractul unei societăți, care la data comunicării rezultatului procedurii, nu avea contract cu artiștii sau acord de participare din partea acestora.

- Advertisement -
Cu toate că am comunicat în nenumărate rânduri acest lucru, ne-a fost refuzat accesul la informații, iar cei care au semnat contractul de prestări servicii din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești se fac părtași la fraudă.
Precizăm că societatea pe care o reprezint are contract cu artiștii sau/și acord  de participare din partea artiștilor”, relatează Edgar Surin.
Totodată, reprezentatul firmei Produktiv Assets, îl acuză direct pe primarul Adrian Dobre că ar fi influențat artiștii să semneze contracte în favoarea firmei despre care susține că nu a respectat cerințele. Mai mult, pe Teodora Marin, administratorul public al oraşului, o acuză că l-ar fi amenințat că nu vor mai câștiga nicio licitație în Ploiești.
„Primarul orașului Ploiești, Domnul Adrian Dobre, face abuz de putere și trafic de influență când constată că firma aleasa de el pentru realizarea „Festivalului Ploiești Târg Domnesc“ ediția a doua ce urmează să aibă loc în perioada 13 – 15 iulie 2018 a depus o ofertă nereală.
Deși s-au depus documente doveditoare că respectiva firmă nu a contactat artiștii propuși prin Caietul de sarcini, nici măcar Acord de principiu în ceea ce privește acceptul artiștilor de a cânta la eveniment, conducerea Primăriei Municipiului Ploiești, prin însuși Primarul Adrian Dobre sună insistent la artiști și la firmele de impresariat pentru influențarea contractelor în favoarea firmei preferate și da, chiar a reușit.
Situația este ridicolă, în condițiile în care chiar Primarul trebuia să abordeze o atitudine imparțială, și să accepte oferta reală din timpul procedurii de achiziție.
Oare așa se atribuie contractele în cadrul Primăriei Municipiului Ploiești?
Trebuie menționat faptul că în formularele ce trebuiau completate de către fiecare operator economic participant la respectiva procedură, mai exact Formularul 4, intitulat CERTIFICAT de participare la procedura cu oferă independentă, alineatul II.2  se face referire la:
“consimț/consimțim descalificarea noastră de la procedura de achiziție publică în condițiile în care cele declarate se dovedesc a fi neadevărate și/sau incomplete în orice privință.”
Oare Domnul primar nu are cunoștință de formularele emise de către instituția pe care o conduce și care trebuie respectate?
Sau sunt doar așa …. de formă, ca să descalifice pe cine dorește.
Trebuia sa luam de bună amenințarea administratorului public, Doamna Teodora Marin, că nu vom mai câștiga nicio licitație în acest oraș?”

Edgar Surin susține că a informat Primăria Ploiești cu privire la faptul că firma Raul Event Solution a prezentat o ofertă falsă. Mai mult, acesta a atașat în email și mesajul care l-ar fi transmis direct primarului Adrian Dobre în care ar fi atașat și contractele pe care le are cu artiștii pentru a dovedi că firma Raul Event Solutions ar fi făcut o ofertă falsă.

„Draga Adrian,

atașez contractul și factura Vita de Vie.

- Advertisement -

Doamnele Ana-Maria Sbadag și Nicoleta NU aveau voie să te pună să semnezi un contract cu o firmă, care NU AVEA la momentul respectiv acorduri/contracte cu formațiile propuse.

Oferta lor este FALSĂ și trebuia DESCALIFICATĂ. Evaluarea este GREȘITĂ. Deși știau de la mine că este o minciună au fost părtașe la acest FALS.”

Totodată, reprezentatul firmei Produktiv Assets, susține că Primăria Ploiești nu i-a răspuns la solicitări deși a primit număr de înregistrare.

„Nu s-a răspuns la aceasta (am primit doar număr de înregistrare)”

- Advertisement -

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Ploiești a anunțat că în această seară că mâine, joi 12 iulie 2018, primarul Adrian Dobre va susține o conferință de presă pe tema festivalului.

Potrivit ziarului Telegrama, Adrian Dobre şi Teodora Marin nu au putut fi contactați pentru declaraţii cu privire la acest scandal.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urmărire lângă Ploiești. Doi tineri drogați și fără permis au condus aceeași mașină

Polițiștii de la Serviciul Rutier au reușit să prindă doi tineri care s-au urcat la volanul aceleiași mașini, deși...

Mai Multe Articole Ca Acesta