Primarul Adrian Dobre a criticat dur managementul Societății de Gospodărire Urbană Ploiești! În cadrul dezbaterii publice a proiectului de buget pentru anul 2018, Dobre a spus că SGU ar trebui să se autofinanțeze, în schimb cere bani de la municipalitate.

Adrian Dobre vine cu acuzații grave și spune că SGU nu-și face treaba cum ar trebui, lăsând impresia că sugerează chiar că o parte din banii pe care societatea ar trebui să-i încaseze sunt furați.

“SGU este o societate care ar trebui să ajungă la nivelul la care să nu mai solicite niciun leu de la primărie pentru realizarea anumitor lucrări în domeniul pe care îl administrează, acel al parcurilor și nu numai. În primul rând nu administrează corespunzător patrimoniul pe care municipiul Ploiești i l-a dat în urma semnării contractului de delegare gestiune. Nu poți veni cu 2.000 de parcări, să vii și să spui că faci două milioane de lei. Ai 2.000 de parcări în centrul orașului și cel puțin o parte din ele sunt ocupate non-stop, iar noi venim și spunem că au fost ocupate o singură oră pe zi.

În același timp în care tot această societate administrează și partea de verificare a acelor spații în care mașinile sunt parcate necorespunzător prin blocări și alte metode deci, teoretic, altă sursă de venit.

Dacă doresc sume mai mari, nu este absolut nicio problemă, dar aceste sume să se regăsească pe teren, să vedem garduri vii tunse, iarba tunsă, curățenie în spațiile verzi și ala mai departe, să nu mai avem mașini parcate prin tot orașul și care blochează traficul rutier, să nu mai stăm să ne uităm la mașinile care sunt parcate de jur împrejurul parcării de pe Cuza Vodă, iar parcarea două treimi din ea este goală zi de zi.

Apropo, trebuie să punem în bugetul de investiții un lift pentru că nu s-a pus un lift în acea clădire și normal că omul când ajunge la etajul 6 trebuie să coboare pe scări că așa au gândit și să urce pe scări. Au pus locuri pentru persoane cu handicap la etajul 2 sau 1 că așa au gândit. Nu mai contează. Astea sunt lucruri pe care dacă vrem să avem o societate care să funcționeze trebuie să le facă. Nu trebuie să vină nici primarul, nici consilierii locali să spună lucrurile astea. Managementul de acolo! Dacă nimeni nu ar fi venit să spună ar fi zis, da domne, nu știm, dar le-am spus și eu și în cadrul consiliului local consilierii. Rezultatele le vedem.”, a spus Adrian Dobre în cadrul dezbaterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here