Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre se numără printre edilii șefi ai municipiilor care sunt neîncrezători în modificarea Codului Fiscal, cu toate asigurările date de guvern că bugetele locale nu vor fi afectate.

Concret, liderul administrației publice ploieștene susține că deocamdată nu-şi poate da seama cu cât se va diminua bugetul instituţiei, însă la un prim calcul făcut pe hârtie rezultă o diminuare a bugetului local.

„Ideea este că nu ne dăm seama exact de procentul care ne va afecta pentru că acea parte din bani pe care o plăteşte angajatorul se duce în brutul angajatului. Chiar dacă se micşorează procentul de IVG, baza este mai mare. Până când nu văd exact cum arată această ordonanţă, ca să calculăm exact cât se pierde din cotele de IVG e foarte greu să mă pronunţ. Cu siguranţă nu afectează de la 10 la 16%. Eu cred că este o diminuare destul de importantă . Noi la nivelul Municipiului Ploieşti avem undeva la vreo 2 milioane de lei cota de IVG, 41,75%. Aşa pe calcule făcute pe hârtie, , fără să am toate datele astea adunate, eu cred că un 3 puncte procentuale se pierd.  Reducerea aceasta de cotă deranjează foarte mult bugetele locale. Din nefericire pentru noi ceea ce constat este că cele mai afectate vor fi bugetele locale, la nivel naţional mari probleme nu vor fi , pentru că acele cote pentru contribuţii vor fi la o sumă mai mare… Nu am văzut nimic concret, să vină cineva de la primul ministru şi până la ultimul angajat din Ministerul de Finanţe să explice: Ăsta este calculul! Nu ştim cum vor fi afectaţi salariaţii, în plus, în minus, nu se ştie. Din punctul meu de vedere impactul nu va fi foarte mare la salariaţi şi în general asupra cetăţenilor, va fi într-adevăr pe autorităţile publice locale“, a declarat Adrian Dobre.

1 COMENTARIU

  1. La cum ”gestionezi” Ploiestul…oricum de la mine nu mai vezi ”un leu”impozit !!! Oricum ai sa incasezi sume importante de la cei ce ”controleaza” starea orasului si de la tiganii care fac ce vor si cand vor ”muschii lor” in acest oras,asa ca spor la treaba!
    P.S. Retine bine,mai toti cetatenii onesti ai acestui oras gandesc la fel !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here