Ploieștenii sunt supuși la un risc imens prin prisma faptului că Primăria refuză să mai comande servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție (DDD), deși Direcția de Sănătate Publică Prahova a emis un avertisment prin care sfătuiește oamenii să se ferească de țânțari, întrucât aceștia răspândesc virusul West Nile, ale cărui efecte pot duce până la deces.

În plus, un ploieștean s-a prezentat la Primăria Ploiești, reclamând faptul că băiatul său de șase ani a fost înțepat de țânțarul tigru, care poate purta virusul Zika, iar de atunci copilul s-a îmbolnăvit, nefiind capabil să se mai ridice din pat. Vezi video aici!

Reporterii ziarului Incomod i-au solicitat un punct de vedere primarului Adrian Dobre, iar acesta a declarat că speră ca până luni să fie găsită o soluție, astfel încât în Ploiești să fie din nou servicii de DDD.

“Teoretic noi avem un contract. Dacă acest contract ar înceta, în secunda doi se poate face și o achizitie în regim de urgență. În martie s-a făcut așa pentru școli și spitale. Problema este că între timp au sosit niște adrese de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice care ne arată altceva, iar acum toți citim prin legi, studiem, analizăm, căutăm prin legi și alte variante de lucru. Eu sper ca până luni să avem discernământul necesar să avem soluția pentru deblocarea acestor servicii”, ne-a declarat primarul Adrian Dobre.

Ziarul Incomod a realizat un amplu material în ceea ce privește serviciile de DDD din Ploiești, verificând documente care au stat la baza colaborării dintre Primăria Ploiești și Coral Impex SRL, societatea care are contract pentru aceste servicii. Astfel, reprezentanții Coral ne-au explicat de ce toate argumentele date de Nicoleta Crăciunoiu, directorul economic al Primăriei care refuză să facă plățile, nu sunt viabile și de ce aceștia urmează să atace municipalitatea în instanță pentru recuperarea sumelor datorate și pentru finalizarea contractului.

Citește aici toate detaliile legate de serviciile de DDD și adevărul din spatele minciunilor spuse de reprezentanții administrației publice locale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here