fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

Primarul Adrian Dobre, despre strategia de modernizare a sistemului de termoficare: Trebuie făcut un studiu de oportunitate comun cu Consiliul Judeţean Prahova

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Primarul Adrian Dobre a vorbit joi, 20 Septembrie, despre strategia de modernizare a sistemului de termoficare şi de felul în care se va proceda peste un an, când va expira contractul cu Veolia Energie, operatorul de termic.

Edilul şef al oraşului  arată că înainte de orice acţiune este imperios necesar realizarea unui studiu de oportunitate. Un studiu care să fie realizat în comun cu Consiliul Judeţean, celălalt proprietar al sistemului primar de termie. Acest studiu ar trebui să lămurească care vor fi paşii de urmat privind modul de  delegare a acestui serviciu de importanţă vitală pentru Ploieşti.

„Studiul vorbeşte despre ce trebuie investit în sistemul de termoficare pentru a avea un sistem operaţional, funcţional şi eficient. Dar acest lucru se va întâmpla peste câţiva ani de zile. Nu poţi implementa o astfel de strategie anul viitor sau în câteva luni de zile. De fapt, acest studiu ne arată paşii pe care municipalitatea împreună cu Consiliul Judeţean trebuie să-i urmeze. Strategia respectivă ar trebui implementată în 7 ani de zile şi care sunt paşii pe care trebuie să-i urmăm pentru a avea un sistem de termie performant.

- Reclamă -

Noi am venit cu propunerea pentru un studiu de oportunitate. Este primul document necesar pentru o astfel de situaţie, conform legii 51 pe 2006, privind serviciile de utilitate publică.

Momentan vorbim de două entităţi. Una e proprietară pe partea de producţie, cealaltă pe partea de puncte termice şi pe reţeaua secundară. Şi aşa cum am făcut strategia de asociere aşa trebuie făcut şi studiul de oportunitate pentru că tratează ambele probleme. Nu pot eu să am o decizie în care spun că în urma studiului de oportunitate trebuie să fac delegare de gestiune pentru reţeaua secundară şi pentru punctele termice şi Consiliul Judeţean să vină cu alt studiu de oportunitate care să spună altceva.  De aceea trebuie făcut un studiu de oportunitate comun , care să vină să trateze în mod unitar întreg sistemul: producţie, sistem primar, sistem secundar, puncte termice, până ajunge căldura la blocuri. Asta este ideea“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img