Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit vineri, la cererea primarului Adrian Dobre, care dorea declararea stării de alertă privind serviciile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, pentru a putea negocia direct atribuirea unui contract în acest sens.

Primarul Adrian Dobre s-a răstit la membrii CJSU și în timpul ședinței și a adus în discuție argumente politice, în loc să le explice acestora de ce Ploieștiul nu are servicii DDD de aproape trei ani. Prefectul județului, Mădălina Lupea, i-a atras atenția primarului Dobre că nici măcar nu s-a pregătit corespunzător pentru ședință și a explicat că pentru declararea stării de alertă, primarul trebuia să prezinte un plan de măsuri care să fi fost aprobat în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

“Atât în cadrul ședinței, cât și ulterior, printr-o adresă oficială, președintele comitetului județean pentru Situații de Urgență Prahova, prefect Ioana Mădălina Lupea, a solicitat transmiterea hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență a Municipiului Ploiești, care, potrivit articolului 4, alineat 5 din OUG 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență cu modificările și completările ulterioare trebuie să cuprindă următoarele:
a. baza legală,
b. perioada de aplicare,
c. măsurile dispuse,
d. obligațiile cetățenilor și ale operatorilor economici în ceea ce privește participarea la activități în folosul comunităților locale.”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Prahova după terminarea ședinței CJSU.

Reporterii ziarului Incomod au contactat-o astăzi pe Mădălina Lupea, prefectul județului, care a declarat că nici până la această oră primarul Adrian Dobre nu a transmis planul de măsuri care ar urma să fie supus votului CJSU.

Deși acesta a tot încercat să paseze responsabilitatea în cazul achiziției serviciilor DDD și a atacat pe toată lumea, pornind de la consilierii locali PSD și ALDE și terminând cu Guvernul României pe care de asemenea îl acuză pentru lipsa serviciilor de deratizare din Ploiești, nici măcar atunci când i se spune punctual ce are de făcut pentru declararea stării de alertă, nu face.

De altfel, important de precizat este că în trecut primarul Adrian Dobre a fost prefect al județului Prahova, iar Gabriel Hornoiu, consilierul său personal, a fost subprefect, așa că era de așteptat ca măcar unul din cei doi să știe că pentru decretarea stării de alertă era necesară întocmirea planului de măsuri. Dacă acesta se făcea din timp, se câștiga timp prețios și, în plus, poate că primarul Dobre nu s-ar fi făcut de râs în fața întregului Comitet Județean pentru Situații de Urgență pentru că nu cunoștea legislația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here