fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Primarul Adrian Dobre, plângere penală cu privire la furturile din bani publici făcute de Rosal cu girul RASP

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

După ce ziarul Incomod a publicat o serie de documente care arată cum sunt furați bani publici de către Rosal, cu girul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, primarul Adrian Dobre a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că a formulat o plângere penală cu privire la posibile infracțiuni de furt al banilor publici prin intermediul salubrității! Concret, este vorba despre lucrări de măturat și spălat stradal care au fost efectuate fictiv, confirmate de inspectori RASP și decontate de primăria Ploiești.

Plângerea a fost depusă la Poliția Prahova și vizează modul în care RASP facilitează furtul banilor publici de către operatorul de salubritate, prin facturarea unor suprafețe mai mari măturate și a unor cantități de deșeuri majorate în fals ca fiind ridicate.

- Reclamă -

Primarul Adrian Dobre a explicat faptul că în zilele în care a monitorizat atent activitatea Rosal și în care volumul de deșeuri ridicate de pe căile publice a fost unul uriaș, cantitățile ridicate nu au depășit 50 de tone. Culmea, în celelalte zile, când Rosal nu a lucrat la fel de intens, a raportat și peste 100 de tone de deșeuri ridicate pe zi, diferența nefiind justificată din punctul de vedere al edilului.

„Dacă în anumite luni ale anului trecut aveam peste 100 de tone aproape în fiecare zi, chiar și în zilele de weekend, de deșeuri abandonate, acum, cu o monitorizare atentă și făcând un efort extraordinar pentru a colecta cât mai mult din aceste deșeuri abandonate, noi ajungem undeva la 30 – 40, maximum 50 de tone/zi. De altfel, este aproape imposibil ca societatea Rosal să poată ridica tonajul respectiv cu utilajele pe care le are.”, a declarat primarul Adrian Dobre.

O altă problemă identificată a fost aceea că inspectorii RASP au confirmat lucrări care în realitatea nu aveau cum să fie executate, adică străzi care apar ca fiind măturate în perioade în care erau prinse în programe de reparații. Potrivit unor surse din administrație, problema a ajuns și în atenția Curții de Conturi, care zilele acestea execută în audit pe linie de salubritate la primăria Ploiești și a identificat 12 astfel de străzi.

- Reclamă -

Printre acuzațiile formulate de primar în plângerea penală ar fi și aceea că Rosal „dublează” cantitățile de deșeuri facturate. În cadrul operațiunii de măturat stradal intră și ridicarea deșeurilor rezultate în urma acestui lucru. Inspectorii RASP semnează procesele verbale prin care confirmă că Rosal a ridicat deșeurile rezultate din măturat, dar în realitatea acestea se pun în sacii verzi cu inscripția Rosal pe care îi vedem abandonați prin oraș, iar operatorul de salubritate vine noaptea și îi încarcă în mașini, facturându-i din nou ca deșeu stradal. Practic, primăria Ploiești plătește de două ori aceeași cantitate de deșeuri.

Nu în ultimul rând, potrivit unor surse, adesea mașinile Rosal pleacă din garaj cu bene care au deja gunoaie în ele sau pământ, iar la finalul operațiunilor de curățenie Rosal susține că și gunoiul „adus de acasă” a fost adunat tot de pe străzi și este facturat către primărie.

Reamintim că ziarul Incomod a publicat ieri o serie de procese verbale încheiate de RASP care erau modificate cu pastă corectoare pentru ca, potrivit surselor, Rosal să factureze suprafețe măturate mai mari decât prestase în realitate. Vezi aici documentele și citește toate detaliile!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Dar Primarul acesta, care este, de ce nu a facut nicio plangere penru banii furati, pentru lucrari neexecutate, de acu 3-4 ani, cand a venit in functie, la Parcul Municipal Vest, asa cum a declarat de nenumarate ori? A promis ca va face cercetari si plangere penala pentru cei 15 milioane de euro cat s-au platit pentru „minunea aceea de asa zis „parc””! Toata lumea a uitat, peste 10 luni sunt din nou alegeri. iar cei trei papagali, primarul si viceprimarii in fuctie, vor dori un nou mandat, deorece nu au furat atat cat si-au prupus, si de realizat ceva pentru municipiul Ploiesti, numai zic nimic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Incendiu masiv la o Judecătorie

Un incendiu masiv a izbucnit în această noapte la o Judecătorie, iar pompierii încă se luptă cu flăcările.Este...
spot_img
Sari la conținut