Furnizorul de vopsele Kober este în mijlocul unui scandal, după ce a construit un depozit pe strada Apelor din cartierul Mihai Bravu înaintea obținerii autorizații de construire! Deși cererea depusă de aceștia în luna decembrie a fost inițial respinsă, întrucât în urma controlului în teren inspectorii de la Urbanism au descoperit că lucrările fuseseră deja începute, pe 5 mai Kober a primit autorizația de construire, fără a intra însă în legalitate, potrivit specialiștilor în domeniu. Mai mult decât atât, pe data de 4 mai, reporterii noștri au fotografiat construcția ilegală care era deja ridicată.

Inspectoratul de Stat în Construcții verifică modalitate de execuție a lucrării pentru a vedea dacă a fost respectată legea, după cum ni s-a comunicat printr-o adresă oficială trimisă publicației noastre. Detalii aici! 

După finalizarea controlului, dacă vor fi găsite nereguli, Prefectura, la sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții, poate cere în instanța de contencios anularea autorizației de construire. Detalii aici!

Primarul Adrian Dobre de asemenea verifică modalitatea prin care Kober a primit autorizația de construire de la Direcția de Urbanism, după cum a declarat pentru ziarul Incomod:

“Voi verifica și eu să văd exact care este parcursul acestei situații. Noi în perioada aceea, în decembrie, am avut și acea chestiune legată de apariția Ordonanței 100 și obligativitatea autorităților locale, municipii, reședințe de județ, de a avea arhitect în funcție de arhitect șef și eram în situația aceea de blocaj pe care ulterior prin februarie am reușit să o deblochez. Trebuie să verific ce s-a întâmplat, să văd exact ce s-a întâmplat. Voi verifica acest lucru.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here