Primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, a fost plasat sub control judiciar, după ce, inițial, fusese plasat sub arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de instigare la sustragere de probe. 

În acest al doilea dosar care îl vizează, Marin Voicu este inculpat în cazul dispariției sacilor cu buletine de vot depozitați la Judecătoria Mizil.

DETALII AICI:Primarul din Ciorani, reținut din nou de procurori într-un nou dosar penal. Ancheta vizează furtul sacilor cu voturi din sediul judecătoriei Mizil

Inițial, isntanța îl plasase sub arest la domiciliu, însă primarula  contestat decizia:

15.11.2021
Ora estimata: 14:00
Complet: 4C DL
Tip solutie: ca nefondat
Solutia pe scurt:

Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, şi inculpaţii Ristea Romeo şi Gavrilă Gheorghe Mihnea, împotriva încheierii penale nr. 86 din 10.11.2021 a Judecătoria Ploieşti.

Admite contestaţia inculpatului Marin Voicu, împotriva încheierii penale nr. 86 din 10.11.2021 a Judecătoriei Ploieşti, pe care o defiinţează în parte şi, rejudecând: Respinge ca nefondată propunerea Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploie?ti, nr. 32/P/2021 din data de 10.11.2021 în privinţa inculpatului Marin Voicu. În temeiul art. 242 alin. 2 CPP rap. la prev. art. 215 şi art. 215 ind. 1 CPP dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile începând cu data pronunţării prezentei decizii.

În baza art. 215 alin. (1) C.P.P., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Marin Voicu trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată Judecătoria Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la IGPR Prahova – Serviciul Supravegheri judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) C.P.P., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: –

să nu depăşească limita teritorială a judeţului Prahova, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată;

– să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi din dosar, cu martorii audiaţi în cauză, respectiv Ilie Florin Alexandru, Vlad Alexandrina, Popescu Vasile Bogdan, Cojocaru Nicolae, Mărăcineanu Emil George, Spătărelu Adnana Ramona, Grigorescu Nicoleta, direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza art. 215 alin. (3) C.P.P., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Dispune comunicarea unei copii a prezentei inculpatului, Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul IGPR Prahova – Serviciul Supravegheri judiciare, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Prahova şi organelor de frontieră în vederea luării măsurilor legale. În baza art. 275 alin. (2) şi (3) CPP obligă inculpaţii Ristea Romeo şi Gavrilă Gheorghe la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, câte 200 lei fiecare, celelalte cheltuieli rămânând în sarcina statului. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 15.11.2021.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 494/2021 15.11.2021

Primul dosar în care Marin Voicu este inculpat vizează fraudarea alegerilor locale.

DETALII AICI: Cum a fost posibilă fraudarea alegerilor locale de la Ciorani. ”Pe față” și ”la vedere” acuză procurorii. MOTIVAREA INSTANȚEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here