Marin Voicu, primarul comunei Ciorani, arestat preventiv printr-o decizie definitivă, a fost suspendat din funcție. În aceeași situație se află și ceilalți 16 inculpați arestați în aceeași cauză. Raportul de muncă al acestora se suspend de drept printr-o dispoziție a viceprimarului care va avea de-acum atribuții de primar, conform unui comunicat remis presei de Prefectura Prahova.

Comunicatul Prefecturii Prahova

În conformitate cu art. 159 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, mandatul primarului comunei Ciorani, dl. Voicu Marin, se suspendă de drept.

În aplicarea dispoziţiilor art. 159 alin. (2) şi alin. (3) din acelaşi act normativ, Prefectul judeţului Prahova va constatata, prin ordin, suspendarea de drept a mandatului primarului comunei Ciorani, dl. Voicu Marin, în termen de maxim 48 de ore de la comunicare, în condiţiile Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Ordinul prin care se constată suspendarea mandatului va fi comunicat persoanelor interesate în termen de 48 de ore de la emitere.

În conformitate cu dispoziţiile art. 152 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, viceprimarul este înlocuitorul de drept al primarului.

În cazul funcţionarilor publici pentru care s-a dispus măsura arestării preventive, potrivit art. 513 alin. (1) lit. e) din OUG nr. 57/20019 privind Codul administrativ, raportul de serviciu al acestora se suspendă de drept, prin dispoziţia emisă de către viceprimarul comunei Ciorani, urmând a se constata cazul de suspendare.

În ceea ce priveşte aparatul de specialitate al primarului, din totalul de 26 de funcţii publice şi 13 posturi contractuale ocupate, activitatea va fi desfăşurată prin delegare de atribuţii de către cei 16 funcţionari publici şi 12 contractuali care în prezent se află în activitate.

Până la ora transmiterii acestei informări, nu ne-a fost comunicată hotărârea instanței”.

Primarul comunei Ciorani și alte 16 persoane, dintre care 13 angajați ai primăriei din localitate, au fost arestați preventiv, luni 14 iunie, în cauza privind fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020. Procurorii au probe conform cărora rezultatul alegerilor a fost viciat, iar ALDE a rămas fără două locuri în consiliul local, în urma măsluirii voturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here