UPDATE

După ce instanța l-a condamnat de Dumitru Constantin Tîrlea la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a condus sub influența băuturilor alcoolice, edilul a reacționat într-o postare pe facebook prin care a anunțat că se consideră nevinovat și că este un “caz fabricat de oponenții politici”.

“Vă salut dragi prieteni,
Au apărut în spațiul online articole de presă și informații despre cum aș fi fost condamnat într-un dosar penal.
Mă consider nevinovat în acest caz fabricat de către oponenții mei politici. Aduc la cunoștința publică faptul că se dorește eliminarea mea și acapararea conducerii primăriei de către grupuri obscure.
Voi utiliza toate căile legale pentru a contesta decizia instantei, întrucât mă consider nevinovat.
Clanul comuniștilor vor preluarea puterii în comuna Lapoș!”, este postarea primarului din comuna Lapoș.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Dumitru Constantin Țîrlea, primarul comunei prahovene Lapoș, a fost condamnat la închisoare cu suspendare printr-o sentință a Judecătoriei Ploiești, din data de 10 mai 2022. Edilul a fost găsit vinovat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă săvârşită la data de 14.05.2018.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Țârlea a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, iar ca pedeapsă suplimentară, edilul a fost trimis să muncească în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei pe care o conduce sau la școala Gimnazială din comuna Lapoș.

Constantin Țârlea a fost obligat de instanță să plătească și 1.100 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Edilul comunei Lapoș are dreptul să atace sentința la Curtea de Apel Ploiești.

Dacă sentința va rămâne definitivă după judecarea apelului, Dumitru Constantin Țîrlea riscă să-și piardă mandatul de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here