În vară se fac doi ani de mandat al primarului Ploieștiului, Adrian Dobre. Potrivit unor voci ale unor cetățeni mult mai pricepuți decât mine în ceea ce privește administrația locală, cel mai dezastruos mandat de primar din ultimii ani. Foarte mulți ani.

Primarul Dobre pare genul acela de om care nu poate decide ceva decât după ce papucul îl apasă rău. Pare victima perfectă, păpușica bună de manevrat, omul aflat sub papuc și care nu poate face nimic decât mânat de stăpân. Deja se râde pe holurile administrației locale de mai bine de un an de când circulă vorba ”s-a înființat instituția doamnei primar”.

Orice funcționar întrebi cunoaște că forul decizional al Ploieștiului cuprinde nume precum Mielul (Ștefan Horațiu Nica), Teodora Marin sau Eugen Prună.

CITEȘTE și Misterul invaziei de țânțari, viespi și căpușe de la Ploiești! Un om a murit din cauza birocrației în timp ce primarul Adrian Dobre negocia pe ascuns rezilierea contractului de dezinsecție

În cei aproape doi ani de mandat în Ploiești au avut loc tot felul de situații nasoale: greva șoferilor de autobuze TCE, lipsa deratizării, haosul de la CSM, pierderea banilor Primăriei (excedentul bugetar 2016 și 2017), acum situația cu Veolia care amenință cu întreruperea furnizării apei calde, precum și multe altele pe care le-ați putut citi în presă.

Tot primarul Dobre recunoștea o chestiune care stă să explodeze de ceva vreme: lucrările fictive confirmate de RASP și plătite de Primărie.

Click pentru a mări imaginea

Un alt aspect foarte important îl reprezintă și istoricul de manager al primarului Dobre. Potrivit propriului CV, după ce nu a mai fost prefect, în perioada 2012-2016 a administrat o societate comercială, Veridis Advertising. Istoricul acestei societăți oglindește perfect situația în care se află astăzi orașul Ploiești. Societatea a avut în 2012 și 2013 zero cifră de afaceri, înregistrând pierderi de 583 de lei în 2012 respectiv pierderi de 4.139 lei în 2013. În 2014 cifra de afaceri a fost de 6.048 de lei iar pierderile de 3.207 lei. În 2015 societatea a avut o cifră de afaceri de 12.350 lei fiind primul an în care a existat și profit, de 5.419 lei. În 2016 însă firma a avut o cifră de afaceri de 11.400 lei și pierderi de 1.459 lei.

Fiind Săptămâna Mare mă gândesc la o altă explicație, că e la modă să dai vina pe Divinitate, pentru situația dezastruoasă în care se află orașul Ploiești condus de primarul de sub papuc: Teodorizarea sau Prunificarea!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here