big radu ion

big radu ionÎn 2008, o parte a fostului CAP din comuna Bălțești a fost închiriat de către primărie unui crescător de animale, Vasile Dragomir. Contractul a fost semnat pe 10 ani, deci până în 2018, chiriașul, dacă plătea la timp și nu încălca prevederile din contract ar fi trebuit să stea liniștit. Asta în teorie. În practică lucrurile stau altfel. Și asta venind din partea proprietarului fostului CAP, adică a Primăriei Bălțești condusă de primarul Ion Radu (foto). Care a vândut CAP-ul lui Liviu Tudoran, un personaj interesant despre care noi am mai scris că a fost arestat pentru cămătărie și infracțiuni cu violență.

Un antecontract care generează probleme. Pentru chiriaș…

Toate au fost bune și frumoase pentru Vasile Dragomir până pe 13 decembrie 2013. Atunci, fără a fi anunțat, Primăria Bălțești a făcut un antecontract de vânzare-cumpărare cu Georgeta Tudoran (soția lui Liviu Tudoran), moment în care aceasta plătește Primăriei Bălțești, reprezentată de primarul Ion Radu, suma de de 108.750 de lei.

Cu banii luați, dar cu un chiriaș pe o parte din spațiu, primarul trebuia să găsească o soluție, mai ales că vânzarea trebuia să se facă mai devreme de 2018 când expira contractul de închiriere dintre Vasile Dragomir și Primăria Bălțești. Și așa au început presiunile pe chiriaș. Cum se obișnuiește întâi a fost luat prietenește de primar. Discuții față în față poate o ceda. După o perioadă de așa zise negocieri, Primăria Bălțești a trecut la atac. După șase ani în care Primăria nu a trimis niciodată vreun control, Vasile Dragomir s-a trezit cu o hârtie semnată de Ion Radu prin care este anunțat că va primi un control din partea Primăriei Bălțești, acțiune care, chipurile, nu era decât un control periodic. Care probabil, la Bălțești se face o dată la șase ani. Controlul s-a efectuat după o dispoziție dată de primar pe 19 iunie 2014. Reprezentanții primăriei au venit, au constatat ce era de constatat și au plecat. Fără să facă un proces verbal la fața locului, fără să-l informeze pe chiriaș despre ce au descoperit, fără ca acesta să semneze vreo hârtie în care ia  cunoștință de neregulile găsite de onorata comisie.

Primăria Bălțești, mama Omida a administrației

Pe 3 iulie 2014, adică la opt zile distanță, apare și procesul verbal prin care comisia primăriei găsește o serie de nereguli în spațiul respectiv de la fostul CAP. La finalul procesului verbal apare mențiunea că Vasile Dragomir a fost sancționat și de ISU Prahova și de Garda de Mediu Prahova. Pentru aceleași nereguli constatate. Numai că Vasile Dragomir a primit controlul celor de la ISU Prahova pe 11 iulie, la nouă zile distanță de la întocmirea procesului verbal făcut de Primărie. Când a primit o amendă de 100 de lei pentru nereguli la extinctoare, pe care a plătit-o.
La finalul articolului găsiți atât procesul verbal făcut de Primăria Bălțești pe 3 iulie 2014 în care este specificat că Vasile Dragomir a fost amendat de ISU cât și documentele de control ale ISU întocmite ulterior datei de 3 iulie 2014.
Se pare că la Primăria Bălțești lucrează cu viziuni în viitor sau, mai degrabă, procesul verbal a fost antedatat, el fiind făcut după vizita celor de la ISU. Garda de Mediu n-a mai apucat să vină în control.

Procesul verbal, argument pentru reziliere

Pe 18 iulie s-a făcut o ședință de Consiliu Local unde s-a discutat rezilierea unilaterală a contractului de închiriere.

Primarul Ion Radu, pentru a convinge consilierii să voteze, citește procesul verbal al comisiei. Cel întocmit pe data de 3 iulie. De asemenea pretinde că mai mulți cetățeni sunt deranjați de animalele lui Dragomir Vasile care trec pe drumul local.

La întrebarea unui consiler despre ce se va întâmpla cu grajdurile dacă acest contract se va rezilia, primarul răspunde că se va găsi o modalitate, deși aceste spații erau ca și vândute încă din decembrie 2013, prin un antecontract între Primărie și Georgeta Tudoran .

Consilierii votează pentru rezilierea unilaterală a contractului. La punctul diverse ia cuvântul soția lui Vasile Dragomir care le explică celor prezenți că ISU a dat doar amendă minimă, iar DSV Prahova, la ultimul control, a făcut aprecieri pozitive. Dragomir Vasile nu a mai fost lăsat să ia cuvântul.

După ce s-a văzut scăpat de chiriaș, Ion Radu, primarul din Bălțești, semnează pe 22 august contractul de vânzare cumpărare a fostului CAP din comună. Georgeta Toader virează restul de bani, în momentul când s-a semnat actul.

Cine este Georgeta Tudoran

Georgeta Tudoran este soția lui Liviu Tudoran, numele acestuia apărând și în contracul de vânzare-cumpărare. În 2010 poliţia anunţa printr-un comunicat de presă arestarea  cămătarului Liviu Tudoran din Bălţeşti. Conform rechizitoriului întocmit de procurorul Eduard Bugeac, acelaşi procuror care l-a arestat şi pe cămătarul Gogoaşă din Băicoi, Tudoran era acuzat de trei infracţiuni de şantaj, trei infracţiuni de lovire sau alte violenţe, o infracţiune de vătămare corporală, o infracţiune de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, o infracţiune de complicitate la înşelăciune, fapte săvârşite pe raza judeţului nostru în perioada decembrie 2009 – octombrie 2010. La scurt timp şi Marin Tudoran, fratele lui Liviu, era reţinut de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, fiind acuzat în două cauze de şantaj şi ameninţare respectiv vătămare corporală şi ultraj contra bunelor moravuri. Instanţa de judecată a hotărât cercetarea sa în stare de libertate.

La final, facem precizarea că am solicitat un punct de vedere Primăriei Bălțești pe marginea acestui caz.
Solicităm reprezentanților Primăriei să ne spună cum de a apărut regretabila eroare cu iz de fals în acte privind inadvertențele dintre procesul verbal al Primăriei și cel al ISU, în care Primăria a văzut în viitor că proprietarul grajdurilor va fi amendat câteva zile mai târziu de ISU.
De asemeni, suntem foarte curioși cum de Primăria Bălțești a semnat un antecontract cu Georgeta Tudoran când Vasile Dragomir încă avea contract de închiriere valabil pe grajduri din CAP.

proces verbal 3 iulie 1
proces verbal 3 iulie 2
Procesul verbal din 3 iulie unde apare trecut controlul ISU de pe 11 iulie.          
informare control
Informarea Primăriei Bălțești privind controlul ISU de pe 11 iulie.                      
document isu
Documentul ISU privind controlul de pe 11 iulie.                                               
contract vanzare cumparare1
contract vanzare cumparare2
O parte din contractul de vânzare-cumpărare semnat de primarul Ion Radu.          


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here