fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

Primarul din Câmpina cere DSP redeschiderea spitalului municipal pentru toți pacienții

Citește Și

- Reclamă -

Primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Prahova să permită Spitalului Municipal Câmpina să reia activitatea non-COVID-19, dat fiind lipsa pacienților infectați cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă, edilul din Câmpina ”își întemeiază solicitarea, având în vedere evoluția epidemiologică din această perioadă, din zonă, unde au fost înregistrate foarte puține cazuri de infectare cu COVID-19, în acest moment înregistrându-se în municipiul Câmpina, un număr de 61 de persoane izolate și niciun caz confirmat de îmbolnăvire cu COVID-19”.
Potrivit aceleiași surse, în Spitalul Municipal Câmpina, după transformarea în unitate de suport COVID-19, au fost internați 111 pacienți suspecți COVID din care 5 au fost confirmați, cu comorbidități, iar alți 10 pacienți confirmați, asimptomatici de la Dâmbovița, care nu fac parte din categoriile asociate statutului de spital suport. De asemenea, amintim maternitatea care a fost neutilizată, deoarece nu au existat gravide infectate cu Covid-19.
Presiunea este mare atât asupra SMC cât și asupra Ambulatoriului având în vederea aria mare de deservire a pacienților din municipiu și localități limitrofe.

- Reclamă -

În condițiile în care cererea de schimbare a destinației spitalului nu va fi agreată, a fost propusă înființarea unor circuite funcționale complet separate, pentru acordarea asistenței medicale în toate secțiile spitalului, precum și în ambulatoriu pentru pacienți non-Covid.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...