Marin Voicu, primarul din comuna prahoveană Ciorani, trimis în judecată în dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020, este din nou în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de judecătorii buzoieni.

Potrivit unor surse judiciare, edilul din Ciorani ar fi luat legătura cu persoane implicate în anchetă cu care instanța i-a interzis să interacționeze.

”Solutia pe scurt:

Înlocuiește măsura controlului judiciar, dispusă faţă de inculpatul M. V., prin încheierea din 27.09.2021 de Judecătoria Buzău în dosarul nr. 10081/200/2021/a1.9, cu măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatului Marin Voicu obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, situat în com. Ciorani, (…), jud. Prahova, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza si de a se supune unor restricți stabilite de acesta.

pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu ceilalți inculpați ți nici cu martorii din prezenta cauză, direct sau indirect, pe nicio cale.

în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurilor sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”,potrivit portalului instațelor de judecată.

Această soluție, dată de Judecătoria Buzău în 18 noiembrie, a rămas definitivă miercuri 24 noiembrie, după ce Tribunalul Buzău a respins contestația primarului Marin Voicu.

Edilul urmează să fie trimis în judecată și în cel de-al doilea dosar în care este acuzat că a pus la cale împreună cu doi complici ai săi, furtul sacilor cu buletine de vot din sediul Judecătoriei Mizil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here