Constantin Negoi, primarul proaspăt ales al comunei Puchenii Mari, a avut parte de o experiență neplăcută cu unul dintre consăteni. Pe 11 iulie, mergând prin comună, primarul a observat că unul dintre locuitorii satului Puchenii Moșneni, Vasile Tudor, construia fără autorizație. Așa că, pentru clarificarea situației, primarul l-a chemat pe 14 iulie la o discuție în Primărie.

Nefiind prezent și inginerul de la urbanism, primarul a amânat discuția, moment în care Vasile Tudor a spus că nu mai poate să stea și că pleacă la servici. Numai că la venirea inginerului de la urbanism a apărut din nou fiind invitat la o nouă discuție. Discuție care a degenerat, iar pentru calmarea spiritelor primarul a ieșit din încăpere. Acesta a ieșit după primar și au avut iar un schimb de replici în contradictoriu.

La intrarea primarului înapoi în birou, Vasile Tudor a intrat după el și i-a întins un teanc de bani rugându-l s-l lase să construiască, ”că toată lumea face așa”. Moment în care Constantin Negoi i-a dat peste mână, banii împrăștiindu-se pe jos. În ușa biroului a apărut viceprimarul comunei, moment în care edilul șef i-a spus să sune la 112. Poliția a explicat că nu e de competența lor și le-a dat un număr de la Direcția Națională Anticoprupție. În momentul când s-a sunat la 112, cel care a încercat să-l mituiască pe primar a plecat.

S-a luat legătura cu DGA-ul, între timp a venit și poliția și s-au făcut poze la bani care rămăseseră împrăștiați pe jos. După care, la sfatul celor de la DGA au adunat banii, iar primarul împreună cu inginerul de la urbanism s-au du la DGA unde a dat o declarație, a făcut un autodenunț și un proces verbal de predare-primire a banilor. Suma în cauză era de 2500 de lei.

În prezent, Constantin Negoi așteaptă hotărârea DGA, Se pare că Vasile Tudor a fost chemat luni, 18 iulie, la DGA.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here