Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, se va întâlni marți cu reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene, pentru a purta discuții cu privire la posibilitatea de includere a unor noi proiecte de modernizare a sistemelor de termoficare în lista celor finanţabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Edilul susţine că sunt șanse ca Ploieștiul să beneficieze de zeci de milioane de euro de la UE care să fie investiți în reţeaua primară de distribuţie a agentului termic.

“Aşteptăm în cadrul POIM un ghid nou cu privire la reţelele de termoficare, pentru localităţile care nu au fost prinse în prima sesiune. Pentru că sunt mai multe localităţi în impas, sunt două variante, fie banii se dau către alte axe, fie se face o nouă depunere de proiecte şi se redistribuie sumele”, ne-a declarat primarul Adrian Dobre.
Edilul a punctat și faptul că, în cazul în care va exista posibilitatea atragerii unei finanţări europene, municipalitatea ar urma să utilizeze banii pentru modernizarea reţelei primare de distribuţie a agentului termic, acolo unde sunt cele mai mari pierderi.

Însă, până atunci, municipalitatea trebuie să rezolve problema legată de preluarea centralei termice de la Brazi şi a reţelei primare, acestea aflându-se în acest moment în patrimoniul Consiliului Judeţean Prahova.

“În primul ghid au fost eligibile la finanţare investiţiile în reţelele primare şi în cele secundare. Condiţia e să obţii un anumit nivel de eficienţă, care în cazul Ploieştiului s-ar putea obţine numai pentru cea primară. Oricum aici era cea mai mare nevoie de investiţii”, a completat primarul Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here