fbpx
miercuri, aprilie 24, 2024
spot_img

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, complicele invaziei țânțarilor, căpușelor și viespilor – ANALIZĂ

Citește Și

- Reclamă -
În 2016 și 2017 Ploieștiul a întâmpinat mari probleme privind serviciile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție (DDD). Primarul Ploieștiului Adrian Dobre negocia pe ascuns cu administratorul societății care câștigase licitația pentru deratizare, dezinsecție și dezinfecție (DDD) rezilierea contractului, invocând motive administrative. Tot pe ascuns, primarul Dobre a acceptat și ca firma respectivă să sponsorizeze activitățile de dezinsecție la școlile din Ploiești înaintea începerii anului școlar în 2017.
 
Primarul invoca în acea perioada depășirea valorii estimative a contractului, deși într-un punct de vedere al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) era specificat faptul că depășirea unei valori estimate nu este ilegală. În iulie 2016 un angajat al Parcului Constantin Stere a fost înțepat de o viespe, fiind transportat de urgență la spital. Pe 14 mai 2017, un bărbat care lucra la Parcul Constantin Stere, tatăl a doi copii, murea după ce fusese înțepat de o viespe. A doua zi, 15 mai 2017, primarul posta pe facebook că atât el cât și alți directori din Primărie sunt victimele unui ”linșaj mediatic”. – Misterul invaziei de țânțari, viespi și căpușe de la Ploiești! Un om a murit din cauza birocrației în timp ce primarul Adrian Dobre negocia pe ascuns rezilierea contractului de dezinsecție

Cu toate acestea, la scurt timp după decesul cauzat de înțepătura unei viespi, primarul Dobre a făcut o conferință de presă prin care anunța că a comandat o intervenție societății câștigătoare a licitației DDD pentru combaterea viespilor la Parcul municipal Constantin Stere. Acest lucru demonstrează că în perioada 2016-2017 se putea face dezinsecție la Ploiești.

În timp ce primarul se victimiza pe problema dezinsecției, conform unor date statistice de la unitățile spitalicești din Ploiești, în perioada 2016-2017 peste 300 de copii au fost victimele lipsei dezinsecției. Potrivit datelor oficiale, în 2016, 274 de persoane au fost înțepate de insecte, 161 fiind copii, cele mai multe cazuri fiind în perioada verii, exact când își începea Dobre mandatul de primar. În 2017, 286 de persoane au fost înțepate de insecte, dintre care 164 de copii. Vorbim de cazuri care au fost raportate și tratate în spitale. În ciuda acestor date oficiale, Primarul Dobre a declarat recent că a fost încă de la începutul mandatului său de primar extrem de interesat de acest subiect al dezinsecției. Cifrele însă îl contrazic. Sute de ploieșteni au fost înțepați de insecte! Date statistice de la unitățile spitalicești!
Și în 2018 Ploieștiul se confruntă cu aceeași problemă în privința serviciilor DDD. Dacă în anii anteriori primarul a tăcut, fiind complicele invaziilor de țânțari și căpușe, anul acesta a găsit vinovații…Guvernul, Prefectura, PSD și ALDE. 
În opinia lui Adrian Dobre, Guvernul este vinovat pentru modificarea legislației privind achizițiile, Prefectura pentru că nu declară situație de urgență, PSD și ALDE pentru cum au condus Ploieștiul în perioada 2012-2016. 
Atacul furibund prin postări pe facebook și declarații publice a început cu o gafă a primarului. Deși Dobre a fost prefect în Prahova, în perioada 2009-2012, iar actualul său consilier, Gabriel Hornoiu a fost subprefect în acea perioadă, s-a făcut de râs când a cerut actualului prefect, Mădălina Lupea, convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și declanșarea stării de urgență în Ploiești în problema deratizării, dezinfecției și dezinsecției. Potrivit OUG 1/1999, starea de urgență se instituie de către președintele României, lucru care ar fi trebuit să îl știe fostul prefect Adrian Dobre sau măcar consilierul său, Gabriel Hornoiu, fost subprefect. 

Vineri 4 mai 2018, la solicitarea primarului Adrian Dobre, s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova (CJSU). Primarul a cerut întrunirea acestui comitet pentru a putea găsi soluții referitoare la lipsa dezinsecției, probabil atribuirea unui contract prin negociere directă până la rezolvarea situației cu licitația DDD contestată.  Primarul Dobre a făcut un veritabil circ, politizând problema dezinsecției. S-a răstit la membrii CJSU, deși problema serviciilor DDD în Ploiești este din 2016, de când Dobre a preluat mandatul de primar. Potrivit legislației, Dobre trebuia să prezinte un plan de măsuri care să fie aprobat în ședință. Nici astăzi, 7 mai 2018, planul de măsuri nu a fost transmis CJSU.
Tot astăzi, 7 mai, reporterii Incomod au luat legătura cu administratorul SC Coral care în 2017 a făcut gratuit dezinsecția școlilor din Ploiești. Și de această dată, după ce reporterii i-au spus acestuia că peste 300 de copii au fost înțepați de insecte în perioada 2016-2017, acesta a fost de acord să facă o sponsorizare privind dezinsecția parcurilor din Ploiești.
 
De data aceasta primarul Dobre nu a mai discutat cu reprezentanții firmei ca în 2017, când lipsa dezinsecției la deschiderea anului școlar putea fi o lovitură de imagine pentru acesta. În schimb, pe facebook și în declarații publice, Dobre a început un război politic.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Lucian Bode a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL, cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu la Consiliul Județean Prahova

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a anunțat că a sesizat Curtea de Arbitraj a partidului cu privire la...
Sari la conținut