fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, se teme de problemele penale ale Veolia România în negocierea tarifului la gigacalorie?!

Citește Și

- Reclamă -

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, va pleca în Norvegia pentru a se interesa despre modelul acestora în ceea ce privește scăderea costului gigacaloriei, cu ajutorul deșeurilor menajere. Pentru acest lucru se intenţionează şi atragerea de fonduri europene.

Se pare că primarul Adrian Dobre a luat decizia de a studia mai în amănunt cum pot fi reduse costurile la căldură pentru ploieșteni, în contextul în care Veolia dorește o majorare a acestui tarif. Potrivit unor surse din administrația locală, reprezentanții Veolia pun presiune din ce în ce mai mare asupra edilului-șef pentru a accepta o majorare de tarif. Însă, aceleași surse spun că Adrian Dobre se teme să accepte o astfel de variantă și din prisma problemelor penale pe care le are compania Veolia și, în consecință, acordă o atenție sporită cerințelor companiei.

- Reclamă -

Reamintim că în dosarul Apa Nova instrumentat de DNA Ploiești, doi foști directori generali ai Apa Nova, Roche Bruno-Daniel-Paul și Laurent Lalague, sunt acuzați de o serie de infracțiuni, printre care evaziune fiscală, luare de mită și violarea vieții private. Ei sunt suspectați că au dat mită pentru a obține decizii favorabile de creștere a tarifului la apă din partea municipalității.

Apa Nova București este și ea cercetată pentru luare de mită, cumpărare de influență, favorizarea infractorului, violarea vieții private, evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor, compania fiind deținută de Veolia.

Totodată, de reamintit este și că Veolia, care sponsorizează echipa Petrolul Ploiești, își amplasase ilegal bannere pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, lucru declarat public de către directorul CSM, Silviu Crângașu. Ilegalitatea a ieșit la iveală de abia după ce respectivele bannere au fost vandalizate și, în plus, Crngașu a declarat că au fost refăcute și puse înapoi pe stadion chiar dacă Veolia nu intrase în legalitate, urmnd să fie semnat un contract ante-datat care să reglementeze acest lucru. Citește toate detaliile aici!

- Reclamă -

Tot referindu-ne la sfera sportivă, de reamintit este și ancheta jurnalistului Cătălin Tolontan care a scos la iveală că Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, s-ar fi implicat în aranjamentul voturilor pentru alegerea președintelul FRF.

Într-o anchetă menită să scoată la iveală cum s-au făcut jocurile pentru alegerea lui Răzvan Burleanu în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal, Tolontan spune că “blaturile” s-au făcut în teritoriu, nu la centru și că pentru fiecare echipă s-a discutat cu oamenii cheie care puteau lua decizia în acest sens.

nteresant este că pentru Petrolul Ploiești s-a discutat cu directorul Veolia, Mădălin Mihailovici, deși compania este doar partener finanțator, iar votul trebuia să îi aparțină delegatului clubului. Citește toate detaliile aici!

De altfel, la momentul la care Veolia a devenit partener finanțator Petrolul Ploiești, mai multe persoane din administrație acuzau că reprezentanții companiei au luat această decizie pentru a avea o pârghie în plus de a pune presiune asupra primăriei să accepte majorarea tarifului la gigacalorie.

- Reclamă -

„Zvonurile din Ploiești spun că ei au venit (n.r.: Veolia) pentru că la anul se termină contractele pe care grupul le are cu Primăria și asta este o formă de presiune. Nu știu detalii, doar ce am auzit de la suporteri, se aude că de aceea a venit. Nu știu toate elementele, dar așa vorbesc suporterii, că se folosesc de ei pentru a pune presiune pe Consiliul Local pentru a fi prelungite contractele.”, declara Vivi Răchită la momentul respectiv.

Vezi aici întreaga declarație!

Cât despre Mădălin Mihailovici, CEO-ul Veolia România, reamintim că recent au ieșit la iveală noi informații din dosarul Apa Nova, la aproape trei ani de la demararea cercetărilor. Directorul general al Veolia România, Mădălin Mihailovici, este suspectat de procurorii anticorupție din Ploiești că a încercat să falsifice documente. Este vorba de o serie de acte care urmau să fie prezentate drept justificare pentru mai multe plăți efectuate de companie și care să confere un caracter de legalitate, susțin procurorii.

Din documente reiese că procurorii anticorupție au pus la dispoziția instanței o convorbire interceptată în mediul ambiental în data de 26 august 2015, între Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, și Irina Elena Munteanu, director adjunct Apa Nova București, care ar dovedi intenția celor doi de a ascunde documente în baza cărora s-au făcut plăți presupus nelegale.

Vezi aici documentul!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut