fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici: Petrolul va fi susţinut şi financiar de Consiliul Local

Citește Și

- Reclamă -

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat că municipalitatea este dispusă să susțină echipa de fotbal locală Petrolul inclusiv financiar. Declarația vine în contextul în care edilul a avut marți, 18 mai, o întâlnire cu reprezentanții suporterilor echipei cu privire la viitorul Petrolului și situația mărcilor înregistrate. 

Discuţia a avut loc întrucât înţelegerea iniţială, prin care mărcile au fost cedate către asociaţia sportivă girată de fostele glorii, ar urma să expire în câteva săptămâni, iar reprezentanţii asociaţiei, cei care deţin şi certificatul de identitate sportivă (CIS), au transmis recent un document oficial în care au anunţat că refuză o asociere, considerând că ar reprezenta o intruziune a politicului în sport şi solicitând ca relaţiile dintre cele două părţi să se rezume la cedarea mărcilor şi închirierea stadionului. Acest răspuns, invocat de mai multe ori în discursul primarului, tinde să ducă demersurile spre scenariul unei licitaţii pentru încredinţarea mărcilor.

- Reclamă -

Pe lângă mesajul de deschidere la orice fel de discuţie, primarul a mai precizat că una dintre temele de discuţie de astăzi a vizat implicarea suporterilor în elaborarea criteriilor de performanţă sportivă care vor fi impuse în varianta în care se va ajunge la o licitaţie.

„În contextul în care cei care deţin CIS-ul, în speţă gloriile, au afirmat foarte clar că nu doresc să aibă vreo legătură cu partea politică sau cu restul, logic este ca noi să începem procedura de achiziţie, pentru a acorda mărcile celui care câştigă. Săptămâna trecută, am primit o hârtie prin care ni se spune că nimeni nu se poate asocia cu Primăria, pentru că este politică. Dar, foarte clar şi răspicat, am spus că după ce se termină procedura, în contextul în care această procedură va fi câştigată de asociaţia pe care o deţin gloriile, voi face propunerea în Consiliul Local pentru o sumă care să meargă ca finanţare, pe Legea 350, pe un proiect care să aibă anumite criterii legate de performanţă şi o discuţie legată de cuantumul valorii pe care trebuie să o plătească în momentul în care joacă pe stadion. Tot ce înseamnă fişa de date şi restul sunt lucruri pe care le pregăteşte Primăria Ploieşti în conformitate cu prevederile legale, dar putem discuta şi mi se pare obligatoriu să discutăm cu suporterii partea legată de criteriile sportive, de exemplu se acordă mărcile pe trei ani sau patru, cu ce obligaţii, ce le cerem, în primul an să intre în prima ligă, în al doilea an să fie în primele cinci, în al treilea an să mergem în cupele europene, astea sunt nişte lucruri pe care le discutăm cu toţii şi le punem în caietul de sarcini. Luaţi asta ca exemplu. Restul lucrurilor sunt legate de bucătăria internă a Primăriei. Dânşii (n.r. suporterii prezenţi) au spus că au o discuţie astăzi şi cu cei care deţin CIS-ul. Primăria, ca întotdeauna, este deschisă să discute orice variantă de lucru, dar în momentul în care se deschid premisele. Peste orgolii, peste politic sau nu, interesul unei activităţi extraordinar de importante din Ploieşti şi a ceea ce înseamnă echipa asta care este susţinută de mii de suflete, deschiderea noastră este să purtăm orice fel de discuţie, în contextul în care această discuţie se poate purta”, a declarat Andrei Volosevici, la finalul întrevederii.

Sprijin de la bugetul local

- Reclamă -

„Ştim cu toţii că în 2009 mărcile au fost preluate pe viaţă şi înscrise şi aparţin Consiliului Local, dar Consiliul Local nu este o entitate care pluteşte, este o entitate care reprezintă ploieştenii, deci criteriile se vor stabili de comun acord”, a adăugat primarul.

Andrei Volosevici a adăugat că, indiferent ce entitate va prelua mărcile înregistrate din această vară încolo, va propune acordarea unei finanţări din bugetul local, argumentând că activitatea grupării este una definitorie pentru comunitatea locală.

„Sunt convins că o anumită sumă poate fi acordată ca suport, pentru că este o activitate sportivă pe care indiscutabil Primăria trebuie s-o susţină, în ciuda orgoliilor mai puţin elegante ale unora. Nu îmi permit luxul să fac ca un fenomen ce există indiscutabil, indiferent ce mai spun unii, şi anume Petrolul, cu tot ce înseamnă fani, cu tot ce înseamnă activităţile din jurul lui, să nu mai existe”, a mai declarat primarul municipiului Ploieşti.

Discuţia vizează mărcile „Petrolul 95”, „Petrolul 52”, „FC Petrolul Ploiești 1924”, „FC Petrolul”, „Fotbal Club Petrolul” şi „Petrolul Ploiești”, primite de municipalitate în 2009. Până la momentul falimentului, lucrurile au fost relativ simple în materie de identitate sportivă, excluzând, evident, cele două dosare DNA vizând finanţarea. După faliment, suporterii au fondat o asociaţie, care a luat-o practic de la zero, de la nivelul eşalonului judeţean, asociaţie girată de fostele glorii ale clubului şi care, în relativ puţin timp de la înscrierea în campionat, a câştigat dreptul să folosească înscrisurile oficiale. Acum, la aproximativ patru ani distanţă, situaţia mărcilor este din nou în balanţă, fiind greu de anticipat la acest moment ce scenariu se va aplica până la urmă.

- Reclamă -

Sursa: telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut