Primarul Ploieștiului Andrei Volosevici acuză Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Prahova că tergiversează rezilierea contractului cu Rosal Grup. Reamintim că Rosal colectează deșeurile menajere de la populația din Ploiești și din alte localități din județ în baza unui contract semnat cu ADI Deșeuri. 

Ședința în care primarii care fac parte din contract urmau să voteze rezilierea contractului cu Rosal a fost amânată de mai multe ori, deși Rosal a avut în repetate rânduri deficiențe mari în prestarea serviciilor de colectare gunoaie. În acest context, primăria Ploiești a remis un comunicat în care edilul-șef spune că operatorul nu a mai ridicat deșeurile de la platformele din Ploiești de două săptămâni și acuză că se tergiversează rezilierea contractului: “NU înţeleg de ce se amână această discuţie de reziliere a contractului cu Rosal şi ce negocieri se mai poarta acum?”

Redăm mai jos integral comunicatul remis de primăria Ploiești și imaginile atașate acestuia cu gunoaie de la platforme de colectare din municipiu:

“A.D.I. deșeuri tergiversează rezilierea contractului cu ROSAL GRUP.

Pentru a treia oară Asociația de Dezvoltare Intercomunitara „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” amână şedinţa în care trebuie discutată rezilierea contractului cu Rosal pentru ridicarea deşeurilor menajere de la populaţie.

„ Este inacceptabil ceea ce se întâmplă acum. După cum se observă în oraş, Rosal nu a mai ridicat deşeurile menajere de la platformele gospodăreşti şi de la case de vreo două săptămâni, deşi în cadrul A.D.I. s-a votat majorarea tarifului la salubritate pentru cetăţeni. Vă reamintesc ca eu am votat împotriva acestei majorări, conform mandatului pe care l-am primit de la Consiliul Local.

NU înţeleg de ce se amână această discuţie de reziliere a contractului cu Rosal şi ce negocieri se mai poarta acum?

Ploieştenii s-au săturat să suporte mizeria şi mirosurile deşeurilor menajere neridicate de ROSAL. În contextul pandemic pe care îl traversăm acest lucru este cu atât mai periculos pentru sănătatea cetăţenilor.

Solicit ca această şedinţă să se desfăşoare cât mai curând, iar eu voi vota pentru rezilierea contractului cu Rosal, conform mandatului pe care l-am primit de la Consiliul Local”, a declarat primarul Andrei Volosevici.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here