fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Primarul PSD din Deveselu a vrut șpagă pentru drumul care duce la scutul antirachetă

Citește Și

- Reclamă -
Primarul PSD din Deveselu, Ion Aliman, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, ar fi cerut şpagă 70.000 de lei la contractul de reabilitare drumuri comunale din localitate, printre care şi drumul militar de 620 de metri care leagă DN 54 Caracal – Corabia de baza militară de la Deveselu, unde se află scutul militar antirachetă al NATO.

“Inculpatul Aliman Ion a dorit să ţină blocaţi aceşti bani până la momentul negocierii şi stabilirii unui comision, pentru sine, cu titlu de mită, în legătură cu drumul militar ce fusese finalizat de SC (…..) SRL la 17.06.2013, aşa cum rezultă şi din declaraţiile martorului (…..)”, se arată în rechizitoriul ce a fost pus la dispoziţia G4Media.ro de către DNA în formă anonimizată, în baza legii 544/2001.

- Reclamă -

Contractul de reabilitare drumuri era în valoare de peste 9,2 milioane de lei. Numai drumul militar a costat aproape 1,3 milioane de lei, potrivit documentului DNA. Până la urmă, primarul nu a mai primit banii şi procurorii l-au trimis în judecată pentru infracţiunea de luare de mită “sub forma pretinderii”. Firma care a realizat lucrările este Construct Plus din Giurgiu a lui Mădălin Stan, finul lui Nelu Iordache, un alt afacerist cu probleme penale la DNA.

Lucrările privind baza militară care găzduieşte scutul antirachetă au costat Guvernul SUA 400 milioane dolari. Se adaugă 20 de milioane de dolari cheltuiţi anual pentru funcţionarea sistemului, potrivit oficialilor americani. Ulterior, scutul a intrat în jurisdicția NATO.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...