Primarul Nicolae Robu a primit un avertisment de la CNCD pentru decizia de a interzice manelele în Timișoara. Edilul ar fi încălcat dreptul la demnitate al persoanelor care preferă acest gen de muzică, se arată în decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) trimisă primarului Timișoarei.

“Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7-1 voturi”, a transmis CNCD într-un comunicat.

Avertismentul contravențional trimis lui Nicolae Robu presupune ca la o altă eventuală faptă ulterioară, aceasta va fi sancționată automat cu amendă contravențională, la fel ca o sancțiune primită de un șofer, spre exemplu.

Primarul Nicolae Robu a interzis interpretarea şi difuzarea manelelor şi folosirea grătarelor în aer liber pe domeniul public din Timişoara, menționând și interdicția anunţării de dedicaţii.

Acest lucru apare într-o notă internă a Primăriei, semnată de Robu, care menționează “unele lucruri neavenite” petrecute în oraş, arată Digi24.

“Având în vedere unele lucruri neavenite, petrecute în oraşul nostru la diverse evenimente, se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al municipiului Timişoara, în aer liber, precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită. Se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, a grătarelor, proţapurilor şi altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum şi degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensităţi deranjante”, se arăta în nota internă.

Sursa: Libertatea.ro / Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here