ani sigla

ani siglaCostel Morărescu, primarul localității Filipeștii de Pădure, dar și Vasile Surugiu, viceprimarul din aceeași localitate au atacat în instanță decizia Agenției Naționale de Integritate prin care cei doi au fost declarați incompatibili. Dosarele acestora se află pe rolul Curții de Apel Ploiești, la secția Contencios Administrativ. În cazul primarului Morărescu, dosarul a fost înregistrat în februarie 2015, iar primul termen fiind stabilit în utlima zi a lunii martie. În schimb, procesul viceprimarului cu ANI este deja într-o fază mult mai avansată, astăzi fiind programat cel de-al șaselea termen de judecată în care s-a dispus însă amânarea cauzei pentru luna aprilie.

Morărescu a fost declarat incompatibil pentru că „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28.03.2011, întrucât exercită, simultan, funcţia de primar al comunei Filipeştii de Pădure, jud. Prahova, calitatea de reprezentant persoană juridică – preşedinte al Adunării Generale a Asociaţilor în cadrul SC Servicii Apă, Canal, Salubritate Filipeştii de Pădure SRL, precum şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Grupului Şcolar Teoretic Filipeştii de Pădure”. Totodată, Costel Morărescu nu a menţionat, în declaraţiile de interese din 14 iunie 2011 şi 20 aprilie 2012, calitatea de preşedinte al AGA – SC Servicii Apă, Canal, Salubritate Filipeştii de Pădure SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 292 din Codul Penal al României, potrivit cărora „declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi publice, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

În ceea ce-l privește pe viceprimarul Surugiu, ANI a explicat într-un comunicat de presă că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada septembrie 2009 – 29 august 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al comunei Filipeştii de Pădure, şi calitatea de membru în Consiliile de Administraţie ale Liceului Teoretic Filipeştii de Pădure şi Liceului Tehnologic Filipeştii de Pădure, precum şi în cadrul SC Servicii Apă, Canal, Salubritate Filipeştii de Pădure SRL, societate comercială înfiinţată în subordinea Consiliului Local Filipeştii de Pădure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here