fbpx
vineri, decembrie 8, 2023
spot_img

UPDATE. Primarul și viceprimarul din comuna prahoveană Colceag, reținuți de DGA. Acuzații de abuz în serviciu și luare de mită

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Primarul și viceprimarul din comuna prahoveană Colceag au fost reținuți, joi seară, de DGA. Împreună cu cei doi edili a fost reținută și o a treia persoană care nu deține o funcție publică, potrivit unor surse apropiate de anchetă.

UPDATE ORA 10.30:

- Reclamă -

Surse judiciare au precizat că ancheta vizează fapte de corupție, respectiv luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova instrumentează acest dosar în care este cercetat modul în care au fost făcute achizițiile de către cei doi edili.

Vineri dimineață, primarul, viceprimarul și cea de-a treia persoană cercetată în cauză au fost duși la sediul Parchetului Prahova pentru noi audieri. Urmează ca procurorul de caz să stabilească dacă va cere instanței măsura arestului preventiv.

- Reclamă -

Sursele citate au precizată că primarul și viceprimarul din comuna Colceag sunt acuzați de ”abuzuri”.

Cei trei inculpați au fost introduși joi, 12 octombrie, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv de la Câmpina.

Care sunt acuzațiile aduse primarului și viceprimarului din Colceag:

În data de 13.10.2023 procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de trei persoane fizice, după cum urmează:

- Reclamă -
  1. S. C. V., pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit
  2. . D. G. F., pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu în forma complicităţii, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit
  3. . 3. I N M, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la tentativă de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

 S-a reținut în esență faptul că numitul S.C.V., în calitate de reprezentant legal al UATC Colceag şi ordonator principal de credite, cu concursul numitului D.F.G în calitate de viceprimar al aceleiași persoane juridice, ar fi încheiat contractul nr. 2571 din 03.04.2023 cu un agent economic, având ca obiect lucrări de amenajare a Cimitirului Inoteşti şi ulterior a aprobat plăţi în executarea acestuia, fiind restrânsă participarea altor ofertanți la efectuarea lucrărilor, în sensul că a permis realizarea lucrărilor de către agentul economice în cursul anului 2022 fără forme legale iar, ulterior, în cursul anului 2023 s-a simulat procedura de achiziție pentru oferirea unui aspect de legalitate si deschiderea unei aparente căi legale de efectuare a plaților pentru lucrările anterior realizate cauzând astfel un prejudiciu în cuantum de 130.000 lei.

 În realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale și beneficiind de sprijinul lui D.F.G., S.C.V. ar fi încheiat contractul nr. 3186 din 03.05.2023 cu un alt agent economic controlat de aceeași persoană fizică, având ca obiect lucrări de proiectare a Parcului de agrement Parepa şi ulterior a aprobat plăţi în executarea acestuia, deşi la data încheierii contractului de proiectare lucrările erau faptic deja executate încă din cursul anului 2022, fiind create astfel premisele simulării procedurii de achiziție făcută prin contractul nr. 4942 din 24.07.2023 si deschiderea unei aparente căi legale de efectuare a plaților pentru lucrările anterior realizate cauzând un prejudicu în cuantum de 39.500 lei.

Totodată, a încheiat contractul nr. 4942/24.07.2023 cu același agent economic, având ca obiect lucrări de amenajare a Parcului de Agrement Parepa, fiind restrânsă participarea altor ofertanți la efectuarea lucrărilor, în sensul că, în cursul anului 2022, a permis realizarea faptică a lucrărilor de către societatea contractantă, iar după ce lucrările au fost executate fără un cadrul legal, în cursul anului 2023 s-a simulat procedura de achiziție pentru oferirea unui aspect de legalitate si deschiderea unei aparente căi legale de efectuare a plaților, infracţiunea rămânând în faza tentativei ca urmare a neefectuării plăţilor până în prezent. Participație la comiterea infracțiunilor reținute mai sus ar fi avut și numitul I.N.M., administrator al agenților economici beneficiari ai sumelor de bani achitate de U.A.T. Colceag. S-a mai reținut faptul că numitul I.N.M ar fi remis la data de 31.12.2022 cu titlu de mită cantitatea aproximativ 3 mc. material lemnos numitului D.F.G. în legătură cu atribuţiile de serviciu ale celui din urmă, valoarea materialului lemnos fiind de aproximativ 1500 de lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img