fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Primarul Volosevici anunţă că Termo a primit sprijinul unei firme private pentru plata gazelor: „Consiliul Judeţean şi Guvernul nu ne-au ajutat”

Citește Și

- Reclamă -
Termo Ploieşti, operatorul înfiinţat în toamnă de administraţia locală pentru a prelua înregul sistem centralizat de încălzire din municipiu, a primit pe final de an un împrumut de la o firmă privată, pentru plata gazelor. Primarul Andrei Volosevici anunţă că, după acest sprijin şi după alocările de la bugetul local, operatorul va avea asigurate gazele necesare pentru încălzire până undeva pe 5 ianuarie, reclamând că nici Consiliul Judeţean şi nici Guvernul nu au ajutat cu nimic.

„Am reușit să asigurăm continuitatea serviciului de termoficare cu ajutorul companiei Elsid SA, care a împrumutat Termo Ploiești cu 2,5 milioane de lei. Cu alte 2 milioane pe care le-a virat Primăria, reușim să trecem de finalul de an și avem asigurate gazele până pe data de 4-5 ianuarie. Din acel moment va fi mai ușor, Termo intră pe încasări. Vreau să precizez că în două luni, această societate înființată de Consiliul Local a primit de la Primărie peste 48 de milioane de lei. Cei care cunosc administrație înțeleg cât de complicat este. Am fost obligați să recurgem la acest împrumut pentru că nici Guvernul și nici Consiliul Județean nu ne-au oferit ajutorul”, a declarat, pentru Ziarul Incomod, primarul Andrei Volosevici.

Deputatul George Ionescu cere anchetarea lui Iulian Dumitrescu: “Pune în pericol viețile a 130.000 de ploieșteni, doar ca să-l saboteze pe primar”

- Reclamă -

„Vreau să mai precizez un aspect extrem de important. CAF2 are nevoie de reparații importante care costa aproximativ 2 milioane de lei. Dacă Consiliul Județean ar fi vrut, am fi avut rezervă celelalte cazane. Mai ales că una dintre instalații funcționează pe păcură, ceea ce ar fi redus din consturi. Mă bucur însă că trecem anul cu bine și ploieștenii nu vor avea de suferit. Țin să mulțumesc și domnului prefect care s-a implicat în rezolvarea acestei situații. În ceea ce privește Consiliul Județean, nu pot spune decât că ar trebui să le fie rușine!”, a completat primarul municipiului Ploieşti.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...