ponta

pontademisieÎn urma protestelor care au avut loc şi la care s-au strâns peste 20.000 de oameni, Victor Ponta a demisionat. Declaraţiile fostului premier au stârnit reacţii pretutindeni!

Aseară peste 20.000 de români au protestat în centrul Bucureştiului pentru o schimbare în România. După tragedia de la Colectiv, românii au decis că vor o schimbare în ţară. Astăzi, prim-ministrul Victor Ponta a anunţat demisia sa şi a întregului Guvern.

“Aş vrea să spun câteva cuvinte în calitate de prim-ministru a Guvernului pe care o exercit şi astăzi. În ultimele zile mi-am folosit toate eforturile pentru a ajuta victimele, pe cei care au de suferit şi au avut de suferit în urma tragediei de vineri seară şi vreau să mulţumesc încă odată medicilor care şi-au făcut datoria. Vreau să-i apăr în continuare pentru că fără pompieri şi fără medici, asemenea tragedii se vor repeta. Merită să-i sprijinim şi să nu considerăm că noi, cei din faţa televizoarelor suntem mai buni decât ei. Răspunderea juridică va fi stabilită de către justiţie şi a început acest lucru. Sper doar să nu fie vorba de răzbunare, ci doar de responsabilitate juridică şi să nu ne păcălim că principalii vinovaţi sunt lăcomia şi responsabilitatea. În acelaşi timp am obligaţia să constat supărarea legitimă care există în cadrul societăţii şi dorinţa şi mai legitimă de avea responsabilităţi mai mari decât patronii de la firma respectivă. Oamenii simt nevoia de mai mult şi nu mi se pare corect să las această responsabilitate pe umerii celorlalţi. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă de societate îl aşteaptă. Începând de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru şi de Guvern. Cred că ar fi o mare greşeală să mă bat cu oamenii şi vor avea toţi de suferit. Vreau să spun că supărarea oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau jocuri de putere cu efecte negative imposibil de anticipat şi cred că agresivitatea, intoleranţa şi violenţa verbală e un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm dacă vrem să trăim într-o ţară care se îmbunătăţeşte. Sper ca depunerea mandatului meu şi al guvernului să desfacă aşteptările protestatarilor şi să revenim la raţiune pentru ceea ce e de făcut în România. Procedurile politce urmează în cursul zilei. La ora 4 vom avea o şedinţă de guvern şi vom pregăti perioada de tranziţie către viitorul Guvern”, a declarat Victor Ponta.

Decizia a venit în urma incendiului din Clubul colectiv, de vineri, 30 octormbrie, când 32 de oamenei au murit şi peste 140 au fost răniţi, dar şi în urma mitingului de aseară, când peste 25.000 de tineri au ieşit în stradă şi au cerut demisia primarului Cristian Popescu Piedone şi a sistemului.

Sursa: www.spynews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here