Violeta Mirea, Vasile Marian și Eugen Țenea sunt cei trei polițiști care vor fi puși sub acuzare de Secția Specială în dosarul Caracal, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Vasile Marian, agent șef principal la postul de Poliție din Dobrosloveni, este primul polițist care a stat de vorbă cu Ion Măceșanu, tatăl Alexandrei, care a mers pe 24 iulie 2019, la ora 20.30, să reclame dispariția fiicei lui. Agentul i-a spus să se întoarcă acasă și să revină a doua zi, în cazul în care fata nu se întoarce.

Vasile Marian a informat-o în acea seară pe Violeta Mirea, șefa Secției 2 de Poliție Rurală Osica de Sus, însă primele măsuri au fost luate pe 25 iulie, la 8.30 dimineața. Procedura îl obliga pe polițist să se deplaseze la domiciliul minorei și să constate dispariția ei, apoi să declanșeze imediat ancheta, au explicat specialiștii consultați de G4Media.ro.

Coleg cu Vasile Marian la postul de Poliție din Dobrosloveni, agentul principal Țenea Eugen, este cel de-al doilea polițist citat ca suspect de procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Agentul este cel care a notat numărul de telefon, cerut drept contact de la părinții Alexandrei, în seara de 24 iulie, pe care l-a notat într-o agendă, apoi a continuat alte activități.

Și Violeta Mirea, pe atunci șefa Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni, va fi pusă sub învinuire în acest dosar, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro. Soția fostului șef al Poliției Caracal, Nicolae Mirea, s-a pensionat la jumătatea lunii august. Violeta Mirea a lucrat în Polițe din 1990 și a condus Secția 2 de Poliție Rurală Osica de Sus din 2014.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here