fbpx
miercuri, aprilie 24, 2024
spot_img

Primii polițiști din Prahova condamnați definitiv la închisoare cu executare pentru mită

Citește Și

- Reclamă -
Vișan Vasile și Vișan Ionuț sunt primii polițiști din Prahova condamnați la închisoare cu executare, fiind găsiți vinovați pentru fapte de corupție. Aceștia au fost condamnați la 4 ani și 2 luni, respectiv 3 ani și 2 luni de închisoare în regim de detenție. Decizia aparține Curții de Apel Ploiești și este una definitivă.
Vasile și Ionuț Vișan au fost agenți în cadrul Poliției Bușteni și au făcut parte din lotul de 11 polițiști suspecți de luare de mită, aduși în grup la audieri, în martie 2016, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.
Aceștia au fost prinși cu ajutorul ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție, care au lucrat sub acoperire. Inițial, la instanța de fond, Tribunalul Prahova, cei doi polițiști au primit pedepse cu suspendare.
Vasile și Ionuț Vișan aveau atribuție pe linie rutieră și au fost acuzați că au cerut bani șoferilor care încălcau regulile de circulație pentru a-i scăpa de amenzi mai mari și chiar de luarea permisului de conducere.
Soluția pe scurt, conform portalului instanțelor de judecată:
„În baza art. 421 alin.2 lit.a) Cod proc. pen., admite apelurile declarate de către apelanţii Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova şi inculpaţii Vişan Vasile şi Vişan Ion. împotriva sentinţei penale nr. 564 din 24 noiembrie 2016 pronunţată de Tribunalul Prahova şi rejudecând, desfiinţează în parte în latura penală sentinţa apelată. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Vişan Vasile şi repune pedepsele în individualitatea lor, astfel:
– 2 ani închisoare pentru infracţiunea prev. de art.48 rap. la 289 alin. 1 Cod penal raportat la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal;
– 2 ani închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal raportat la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal;
– 1 an închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 321 cu aplicarea art. 75 alin. 2 Cod penal.
Majorează de la 2 ani la 3 ani închisoare pedeapsa aplicată pentru infracţiunea prev. de art. 48 rap la art. 289 alin. 1 Cod penal raportat la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal. În baza art.67 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit. a,b şi g Cod penal pe o durată de un an, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta. În baza art. 65 Cod penal aplică pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a,b şi g Cod penal. Majorează de la 2 ani la 3 ani închisoare pedeapsa aplicată pentru infracţiunea prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal raportat la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal. În baza art. 67 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit. a,b şi g Cod penal pe o durată de un an, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta. În baza art. 65 Cod penal aplică pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art, 66 lit. a, b şi g Cod penal. Reduce de la 1 an la 8 luni închisoare pedeapsa aplicată pentru infracţiunea prev. de art. 321 cu aplicarea art. 75 alin. 2 Cod penal . În baza art. 38-39 lit. b rap. la art. 45 Cod procedură penală contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care se adaugă 1/3 din cumulul celorlalte două pedepse de 3 ani şi 8 luni închisoare , urmând ca inculpatul să execute în total 4 ani, 2 luni şi 20 zile închisoare, 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit. a,b şi g Cod penal şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a,b şi g Cod penal. Înlătură aplicarea dispoziţiilor art. 91 şi următoarele Cod penal referitoare la suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
2. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 2 şi 3 luni închisoare aplicată inculpatului Vişan Ion şi repune pedepsele în individualitatea lor, astfel: – 2 ani închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal raportat la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit b Cod penal , – 9 luni închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 321 cu aplicarea art. 75 alin. 2 Cod penal.
Majorează de la 2 ani la 3 ani închisoare pedeapsa aplicată pentru infracţiunea prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal raportat la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal. În baza art. 67 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit. a, b şi g Cod penal pe o durată de un an, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta. În baza art. 65 Cod penal aplică pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art, 66 lit. a,b şi g Cod penal. Reduce de la 9 luni la 8 luni închisoare pedeapsa aplicată pentru infracţiunea prev. de art. 321 cu aplicarea art. 75 alin. 2 Cod penal . În baza art. 38-39 lit. b rap la art. 45 Cod procedură penală contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care se adaugă 1/3 din pedeapsa de 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în total 3 ani, 2 luni şi 20 zile închisoare, 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit. a,b şi g Cod penal şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a,b şi g Cod penal. Înlătură aplicarea dispoziţiilor art. 91 şi următoarele Cod penal referitoare la suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
Menţine restul. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art.275 alin 6 Cod proc. pen., onorariul parţial, în sumă de 100 lei pentru apărătorul desemnat din oficiu inculpatului Vişan Ion va fi avansat din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Prahova. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 19 aprile 2017.”
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Candidații la Primăria Ploiești se vor confrunta față în față

Singura dezbatere publică între candidații la Primăria Ploiești este organizată de Ziarul Incomod.Participă șase dintre principalii competitori (în...
Sari la conținut