Raed Arafat şi Victor Costache, ministrul Sănătăţii, fac în câteva momente declaraţii de presă despre cazul primului infectat cu coronavirus pe teritoriul României. Rămâneţi pe ziarul Incomod pentru toate detaliile!

Citeşte şi OFICIAL! A fost confirmat primul caz de coronavirus în România

Declarații LIVE:

Victor Costache, ministrul Sănătății:

În urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în contact cu italianul din Rimini avem primul caz de infectare cu coronavirus. E un bărbat din Gorj. Starea bărbatului e bună, nu manifestă simptome și nu ne alarmăm.
Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă

Raed Arafat:

Bărbatul e transportat la București. În casa respectivă mai trăiesc 7 persoane, toate au fost testate negativ, dar vor rămâne în izolare la domiciliu, sub pază, nu vor putea pleca din casă cel puțin 14 zile, după care vor fi testați iar. Dacă la unul dintre ei apar simptome, va fi transportată la spital.

Transportul e unul special, starea de sănătate a bărbatului e bună.

Mașina de transport cu care e adus la Spitalul Matei Balș va fi dezinfectată. El va fi transportat cu isoleta (targa specială pentru asemenea cazuri).

Membrii familiei sunt carantinați, nu trebuie să aibă contact decât cu persoane protejate complet. Ei sunt păziți de poliția locală.

Nu e vorba de epidemie, vorbim de un singur caz. Și dacă vorbim de 2-3-4 cazuri, tot nu e epidemie.

Este posibil să fi intrat în contact cu alte persoane

Persoana fusese pusă în izolare la domiciliu din momentul în care s-a aflat că a intrat în contact cu italianul infectat

Poți să fii asimptomatic, dar pozitiv la test cu coronavirus.

Surse: g4media.ro, Ministerul Afacerilor Interne, Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here