fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Principalele realizări ale primarului Adrian Dobre

Citește Și

- Reclamă -

În campania electorală pentru alegerile locale din vara anului trecut, Adrian Dobre, la acea vreme candidat la primăria Ploiești, avea patru mari promisiuni pentru electorat. Principala promisiune a lui Adrian Dobre a fost construirea unui spital municipal, urmată de achiziționarea a 30 de tramvaie cu două vagoane, de realizarea programului de reabilitare termică și de dezvoltare a culturii și sportului, prin reabilitarea Sălii Sindicatelor și prin realizarea unui centru de atletism indoor și outdoor pentru competiții profesioniste în zona Gării de Vest (citește aici promisiunile din campanie ale primarului Adrian Dobre).

La mai bine de opt luni de când Adrian Dobre a fost ales primar al Ploieștiului pe baza acestor promisiuni, se observă că nici măcar nu le-a început la o manieră realizabilă. Edilul anunță că face „pași” pentru construirea spitalului municipal, dar nu a făcut de fapt nimic în acest sens, nu a venit cu un proiect concret de realizare a promisiunilor din campanie. În schimb, primarul s-a făcut remarcat prin alte „realizări notabile”, pe care le reamintim mai jos.

- Reclamă -

Nici în ziua de astăzi nu a avut timpul necesar pentru a merge să depună specimen de semnătură în bancă, așa cum prevede legislația în cazul primarilor. Totuși, a avut timp să își numească consilieri personali, dar imediat s-a dovedit că nu a avut fler când a luat unele decizii, luate probabil în grabă, pentru că situația s-a transformat într-un fiasco total încă de la începutul mandatului primarului. Primul consilier personal care s-a dovedit a fi nu tocmai cea mai inspirată opțiune a fost Dan Ioniță, fost director ADPP, care s-a făcut remarcat prin atacul lansat la adresa lui Donald Constantin, directorul SGU, acuzându-l că a decontat prea mulți bani pentru întreținerea spațiilor verzi. În replică, Donald Constantin a întors atacul și a declarat că în realitate ADPP deconta mult mai mulți bani când director era Ioniță, decât decontează SGU în prezent. La scurt timp după acest scandal, Dan Ioniță nu a mai fost consilier personal al primarului Dobre.

Cea de-a doua decizie neinspirată a edilului-șef cu privire la numirea consilierilor personali a fost Radu Socoleanu, la care Dobre a renunțat ca urmare a scandalului pe care Socoleanu l-a făcut pe 13 septembrie în fața intrării B a Palatului Administrativ, când s-a luat la ceartă cu Emanuel Ilie, fostul director de la Hale și Piețe S.A., și cu fosta soție a acestuia. La acel moment, Ilie i-a reproșat lui Socoleanu că i-a furat mașina și hainele, pe care le folosește în interes personal. Citește aici detalii despre acel scandal!

La finalul lunii iulie, numele lui Adrian Dobre a fost prins într-un scandal de corupție, după ce ziaristul ploieștean Adrian Radu de la prahova.comisarul.ro a fost prins în flagrant când primea mită de la un funcționar public, pretinzând că banii sunt pentru primarul Adrian Dobre, pentru ca funcționarul să își păstreze funcția. Citește detalii aici!

- Reclamă -

Titi Tudor, omul care l-a scos campion pe Leonard Doroftei, mândria sportului ploieștean, ajunsese să fie batjocura primarului Adrian Dobre. La o ședință din noiembrie 2016, Titi Tudor le spunea consilierilor locali cu lacrimi în ochi că nu mai are ce mânca și că a fost executat silit de ANAF, deși nu și-a primit banii de la CSM de peste 7 luni, iar în tot acest timp Dobre stătea cu spatele la Titi „Prosop”, umilindu-l cu bună știință pe unul din cei mai cunoscuți antrenori de box din România. Vezi aici imagini cu Titi Tudor umilit la ședința consiliului local!

Deși în campanie Adrian Dobre vorbea de dezvoltarea sportului prin realizarea unui centru de atletism, până să treacă la noi investiții, edilul nu a reușit nici rezolvarea în totalitate a problemelor de la Clubul Sportiv Municipal, astfel că și la ora actuală sunt sportivi care nu și-au încasat toți banii de la club și au depus acțiuni în instanță pentru recuperarea banilor.

Un alt episod în care Adrian Dobre s-a făcut remarcat a fost acela în care după ce l-a acuzat pe directorul SGU, Donald Constantin, de incompetență și i-a solicitat demisia, brusc a început să-l considere un „om de calitate, corect”. Motivul pentru care Adrian Dobre și-a schimbat punctul de vedere a fost unul politic, după ce Donald Constantin a plecat de la PSD și s-a înscris în PNL, unde a fost numit vicepreședinte al organizației locale, conduse de Adrian Dobre. Citește aici detalii!

Apoi, în prima zi de campanie pentru alegerile parlamentare, Adrian Dobre a mai luat o decizie neinspirată, după ce a lăsat impresia că este mai preocupat de campania electorală a colegilor decât de administrația publică locală. În prima zi de campanie, primăria condusă de Adrian Dobre a remis presei un comunicat cu titlul „Taxe și impozite mai mici pentru ploieșteni în 2017”. În introducerea comunicatului era o poză cu edilul-șef când le vorbea oamenilor prezenți la dezbaterea pe tema bugetului, iar în primele rânduri se afla informația că proiectul a fost inițiat de Adrian Dobre, numele acestuia fiind scos în evidență cu litere bolduite și italice.

- Reclamă -

Nu a fost de condamnat inițiativa edilului de a reduce taxele și impozitele locale, însă, a fost îndoielnic momentul în care a ales să promoveze acest subiect: fix în prima zi de campanie electorală. Nu putea fi, oare, decalat acest eveniment astfel încât să nu se suprapună cursei electorale?!

La începutul acestui an, Alexandru Iancovici, fiul fostului director TCE Cristian Iancovici, a lansat acuzații fără precedent la adresa primarului Adrian Dobre, după ce a susținut că edilul i-ar fi cerut șpagă 10.000 euro pentru a-l ține în funcție pe tatăl său. Citește aici toate detaliile!

Următoarele zile, în loc să răspundă concret dacă a pretins sau nu mita respectivă, Adrian Dobre a preferat să ducă o campanie de discreditare a ziarului Incomod și a jurnaliștilor publicației, care au prezentat subiectul.

La începutul lunii februarie, Adrian Dobre a mai primit o pată neagră pe imagine, după ce Fernando Scoruș, un ploieștean care își caută dreptatea de ani de zile, i-a depus o plângere penală primarului dar și directorului SPFL Simona Dolniceanu pentru că i se percep impozite pentru un teren pe care nu este lăsat să-l folosească. Toate detaliile acestui scandal le puteți citi aici!

Apoi, viceprimarul Cristian Ganea a rupt tăcerea și a lansat acuzații fără precedent cu privire la situația actuală din Primăria Ploiești! Ganea a acuzat că adevăratul primar al Ploieștiului este city managerul Teodora Marin, care are o atitudine de „stăpân pe plantație” și că, în plus, mai mulți angajați din primărie au demisionat din cauza felului în care aceasta se poartă și i-a solicitat primarului Dobre să ia măsuri și să dispună ca Teodora Marin să fie cercetată în Comisia de Disciplină. Mai multe detalii despre acest subiect aici!

În urma acestor acuzații fără precedent, lansate de unul dintre viceprimari, ce a făcut Dobre?! A sărit să o apere pe „șefa” lui, Teodora Marin, într-o manieră care se dorea a fi umoristică, dar în realitate a reușit doar să pocească limba română, mesajul său de pe Facebook fiind scris greșit gramatical. Vezi aici greșeala făcută de edil!

De reamintit este și cum primarul Adrian Dobre s-a dovedit a fi cel mai „închis” edil al Ploieștiului, după ce a luat decizia de a muta canapeaua din fața biroului său pe care stăteau oamenii care așteptau să-i vorbească și a mutat biroul purtătorului de cuvânt, încercând probabil astfel să îndepărteze jurnaliștii care veneau să-i adreseze întrebări. În plus, primarul a mutat audiențele în mediul online, pe Facebook, unde nu răspunde la toate întrebările.

Luni, 27 februarie, Adrian Dobre a ieșit din nou în evidență, după ce a lipsit de la ședința de Consiliu Local deși se discuta despre Lista de Investiții pentru 2017, prin care edilul cerea 20 milioane de lei pentru viitorul spital municipal. Deși era de bun-simț ca edilul să vină în fața consiliului pentru a explica pentru ce sunt banii și care este planul concret de realizare a spitalului, acesta a preferat să-i lase în „ceață” pe toți cei prezenți, fără a le oferi nicio explicație. Vezi aici cum au reacționat consilierii locali după acest episod și ce acuzații au lansat împotriva lui Adrian Dobre!

Între timp, două societăți subordonate primăriei Ploiești sunt la un pas de colaps financiar, TCE și SGU, după ce au pierdut procese cu Serviciul Public Finanțe Locale. Cele două societăți așteaptă salvarea de la Primărie, dar până la ora actuală se pare că Adrian Dobre nu a identificat soluțiile.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Cum s-a produs accidentul de pe DN 1B, dintre un TIR și două mașini

Un grav accident de circulație s-a produs miercuri, în jurul prânzului, pe DN 1B, în comuna Fântânele, în apropierea...
Sari la conținut