Cei 740 de prahoveni care și-au depus dosarele în speranța că vor fi angajați în Poliție vor trebui să treacă prin filtrul probelor sportive. Așa cum arată baremele impuse de IGPR (foto jos), mai bine de jumătate dintre candidați vor fi eliminați din concurs. Reprezentanții Poliției Române au precizat că acestea sunt probele pe care le susține fiecare polițist, anual, pentru a rămâne în sistem și că nu s-a făcut niciun favor sau din contră nu s-a intenționat să se pună vreo piedică celor care își doresc să devină polițiști.

Astfel, pentru proba de flexie abdominală, pentru 10 puncte, fiecare bărbat care aspiră la o carieră în Poliție trebuie să execute 50 de repetări în două minute, la categoria de vârstă sub 30 de ani. Numărul repetărilor scade cu cinci în funcție de vârsta candidatului, astfel că pentru cei care au mai mult de 51 de ani, punctajul maxim se obține dacă execută corect, în două minute, 25 de abdomene. (Vezi baremul complet în foto).

Cea de-a două probă, considerată piatra de moară chiar și pentru tinerii activi, este rezistența pe o distanță de 1.000 de m. Pentru punctaj maxim, un kilometru trebuie parcurs în cel mult 3’40” pentru candidații sub 30 de ani, iar pentru cei mai în vârstă de 50 de ani, timpul crește la 5’45”. (Vezi baremul complet mai jos, cu precizarea că pentru femei, timpul este același, doar că se aleargă pe o distanță de 800 de m).

Din experiența anilor trecuți, la admiterea în cadrul Școlii de Agenți de Poliție de la Câmpina, din 4.000 de candidați, mai puțin de jumătate reușeau să treacă probele sportive, iar mulți dintre tineri au avut nevoie de asistență medicală la final.

În Prahova au fost scoase la concurs 46 de posturi. Înscrierile s-au terminat, iar acum au loc testările psihologice și contravizita medicală. Testarea teoretică are loc în data de 14 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here