Problema semaforizării în Ploiești s-a rezolvat, licitația pentru reparații, mentenanță și întreținere fiind definitivată. În urma procesului de selecție firma UTI a fost declarată câștigătoare.

“S-a terminat procedura de săptămâna trecută și acum este contractul la semnat, pe care îl vor semna reprezentanții UTI și apoi Primăria Ploiești. În perioada imediat următoare avem un studiu de modernizare a unor intersecții întocmit de către SEARCH CORPORATION pentru modernizarea a 13 intersecții și cinci treceri pietonale din municipiul Ploiești. Acest contract a fost predat, este vorba de o valoare de 6,4 milioane lei. Modernizările acestea vor fi scoase la licitație, se va demara o nouă procedură.”, a declarat pentru ziarul Incomod Mihaela Iamandi, directorul Direcției Tehnic Investiții Ploiești.

Cât despre intersecțiile care în ultima perioadă nu au fost semaforizate, Iamandi spune că se ia în calcul renunțarea la semaforizare în giratoriul de la Catedrală, dar repunerea în funcțiune a celor din celelalte intersecții, cum ar fi zona Ofelia, Ștefan Greceanu cu C. D. Gherea, sau Cosminele cu Mărășești.

“Pentru Catedrală există o propunere în acest moment a mai multor domni consilieri de a renunța la semafoare. După ce se va semna contractul, vom demara un mic studiu pentru a vedea dacă într-adevăr ne-ar fi favorabilă păstrarea în intermitent sau nu. Cu toate că trebuie să ținem cont și de pietoni, care trebuie protejați. În rest, vom încerca să menținem toate intersecțiile semaforizate și chiar să modernizăm.”, a mai spus Mihaela Iamandi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here