fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Proceduri simplificate pentru cei care ridică acte de la Poliția Prahova

Citește Și

- Reclamă -

Noutate – actul de identitate și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail a Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, [email protected]

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova operaționalizează prevederile O.U.G. nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

- Reclamă -

Atât copia actului de identitate, necesară obținerii unor documente de la poliție (cazier judiciar, avize, atestate etc.), cât și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de mail a Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, [email protected].

Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile poștale sau pentru a nu vă mai deplasa la unitatea de poliție, trebuie să transmiteți dovada plății amenzii la adresa de mail a inspectoratul din care face parte agentul constatator. În cazul în care acesta este polițist la alt inspectorat județean, vă rugăm să accesați www.politiaromana.ro, secțiunea ”unități teritoriale”, pentru a identifica adresa de mail a unității în care activează ca polițist.

În vederea facilitării procedurii, persoanele care doresc să transmită dovada plății amenzilor de circulație sunt rugate să anexeze și copia scanată a procesului verbal de constatare a contravenției.

- Reclamă -

De asemenea, nu mai este nevoie să veniți cu copie xerox a cărții de identitate pentru a obține documente eliberate de poliție. Este suficient să transmiteți copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul instituției.

Totodată, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut