fbpx
luni, mai 29, 2023

UPDATE. Proces Dragnea: Instanța a declarat că cercetarea judecătorească e terminată, dar avocații lui Dragnea au depus excepția de nelegalitate a constituirii completului de 3 judecători din fond

Citește Și

- Advertisement -

UPDATE. Avocații au cerut instanței să se pronunțe sau să dea un nou termen după 5 iunie, data la care CCR a amânat pronunțarea pe conflictul legat de specializarea completurilor

ȘTIREA INIȚIALĂ. Cu puțin timp înainte de ora 14.00, președintele de complet din procesul liderului PSD Liviu Dragnea a declarat că a fost epuizată cercetarea judecătorească în apel. Imediat după aceea, avocata lui Liviu Dragnea a depus o cerere: excepție de nelegalitate a constituirii instanței. ”Am studiat tot site-ul Inaltei Curti si am constatat ca sunt niste elemente care pun în dificultate ședința de astăzi”, a spus avocata președintelui PSD.

- Advertisement -

Avocata lui Liviu Dragnea susține că ”Sunt suspiciuni cu privire la modul în care judecătorul Epure l-a înlocuit pe judecătorul Dascălu (în fond). Cerem citarea colegiului de conducere al Înaltei Curti. Excepție de nelegalitate. Am studiat tot site-ul ICCJ și am constatat, uitându-ne pe hotărârile colegiului de conducere, că există niște elemente de nulitate parțială a hotărârilor de concediu 94/2015 și 30/2017 prin care s-a stabilit componența completului de 3 care a judecat în fond acest dosar”, a spus aceasta.

Deși Instanța a declarat că cercetarea judecătorească e terminată și a vrut să treacă la ultimele discuții, avocații lui Dragnea au depus excepția de nelegalitate a constituirii completului de 3 judecători din fond, când liderul PSD a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare cu executare.

Al doilea avocat al lui Liviu Dragnea a depus Cerere de suplimentare a probatoriului, cu decizia din disjungere care o privește pe Floarea Alesu. Până în prezent, dosarul respectiv nu a fost soluționat.

- Advertisement -

Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat: Se crează posibilitatea manipulării declarațiilor lui Alesu, singura care spune că Dragnea a instigat-o, prin nesoluționarea acelui dosar disjuns

Avocata lui Liviu Dragnea invocă și două excepții de neconstituționalitate. Cele două excepții de neconstituționalitate ridicate de avocata lui Liviu Dragnea:
– Art 421 alin 2 lit a teza finală CPP (instanța de apel readministrează declarațiile pe baza cărora prima instanță a dispus achitarea)
– Cea de-a doua excepție vizează articolul 420 – schimbarea încadrării

Sursa: www.g4media.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO Trei mașini implicate într-un accident în Ploiești

Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier luni după-amiază, 29 mai, în Ploiești. Accidentul s-a produs în zona...

Mai Multe Articole Ca Acesta