doman

Procesul fostului polițist în cadrul IJP Prahova, Dorian Nicolae Doman, judecat pentru cămătărie, se reia de la zero. Decizia aparține Curții de Apel Ploiești. Inițial, fostul agent de poliție a fost condamnat de Tribunalul Prahova la trei ani și opt luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat pentru cămătărie și complicitate la cămătărie.

Fostul poliţist este obligat de instanţă să plătească uneia dintre victime, împreună cu ceilalţi doi inculpaţi, suma de 173.000 euro, dar şi daune morale în valoare de 20.000 de lei. Sentința dată pe fondul cauzei de judecătorii Tribunalului Prahova a fost anulată de Curtea de Apel Ploiești.

Soliția pe scurt a Curții de Apel:

” În baza art.421 pct.2 lit.b C.p.p. admite apelurile formulate de inculpaţii BAICU CĂTĂLIN, BAICU NELU, DOMAN NICOLAE DORIAN şi partea vătămată (persoană interesată) BAICU LAURA IOANA, împotriva sentinţei penale nr. 77/25.03.2019 pronunţată de Tribunalul Prahova. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi, în consecinţă, trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă, respectiv Tribunalul Prahova”.

Dorian Nicolae Doman a fost prins în urma unui flagrant, în octombrie 2014, în benzinăria OMV Petrom din Câmpina. Poliţistul avea atunci în maşina personala 14.000 de lei, sumă pe care Doman nu a putut să o justifice. În paralel cu flagrantul organizat la Câmpina, în Sinaia au avut loc percheziţii la domiciliile fraţilor Baicu, complicii lui Domnan, unde anchetatorii ar fi găsit o importantă sumă de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, au declarat la momentul percheziţiilor surse judiciare.

Ancheta în acest caz a fost declanşată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în urma unei plângeri depusă de una dintre victimele celor trei cămătari. Aceasta acuza că a împrumutat câteva mii de lei, dar a fost forţată să returneze, sub puterea ameninţărilor, o sumă mult mai mare.

Dosarul poliţistului a fost deferit justiţiei în februarie 2016, la aproape doi ani de la momentul în care acesta a fost prins în flagrant, într-o benzinărie din Câmpina, în momentul în care primea bani de la unul dintre clienţii săi. După aproape patru ani de judecată, judecătorii au dat sentinţa. Decizia Tribunalului Prahova a fost atacată la instanţa superioară care a decis rejudecarea cauzei.

Doman este acelaşi poliţist despre care s-a spus că i-ar fi furat din buzunar 5.000 de euro baschetbalistului Toni Alexe, mort într-un accident petrecut pe DN1, în ianuarie 2009. Aceste acuzații nu au putut fi probate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here