Emanuel Saghel, Adrian Rădulescu și Constantin Ispas, reținuți de DNA Ploiești

Un procuror șef din Prahova a ajuns în vizorul grupării Saghel-Rădulescu-Ispas! Cum spuneam și în articolele anterioare, procurorii DNA serviciul teritorial Ploiești îi cercetează pe cei trei polițiști Saghel, Rădulescu și Ispas pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență și operațiuni financiare incompatibile cu funcția. În paralel, cei trei au fost deja trimiși în judecată în dosarul DNA 150/P/2014 sub mai multe capete de acuzare. Emanuel Saghel a fost șef serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, Adrian Rădulescu fost adjunct al fostului comandant al Poliției Prahova Viorel Dosaru, iar Constantin Ispas a fost șef DGA Prahova, șef SIPI.

În urma perchezițiilor procurorilor a fost descoperită o veritabilă bază de date formată din sinteze, note informative și rapoarte care vizau zeci de persoane din diferite medii. Potrivit declarațiilor martorilor din dosar cei trei ofițeri își acordau sprijin reciproc, protejând anumite afaceri sau fabricând dosare penale persoanelor care le puteau leza interesele. În acest scop aceștia au adunat de-a lungul anilor informații despre nenumărate societăți comerciale, sau despre persoane importante din județ, de la interlopi mai mult sau mai puțin cunoscuți până la politicieni influenți sau foști și actuali șefi din Poliție și procurori.

În urma perchezițiilor efectuate de procurori în birourile și la domiciliile celor trei ofițeri, Saghel, Rădulescu și Ispas, au fost găsite sute de documente, de la note și rapoarte informative, la documente clasificate și secrete de stat sau fișe de la Evidența Persoanelor.

Revenind la procurorul care a intrat în atenția grupării Saghel-Rădulescu-Ispas, este vorba despre Daniel Ghiță, la ora actuală procuror șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia. În trecut, Daniel Ghiță a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Procurorul Daniel Ghiță este cunoscut pentru mai multe dosare penale de răsunet pe care le-a instrumentat, dintre care amintim arestarea fostului primar de la Bănești, Ion Costache Petre, dar și celebrul dosar al “petroliștilor” din Bărcănești.

După ce procurorul Daniel Ghiță a definitivat cercetările într-un dosar și a trimis în judecată mai mulți polițiști de la rutieră, unul dintre polițiștii vizați i-a făcut plângere penală. Plângerea respectivă a fost găsită în timpul perchezițiilor DNA la Emanuel Saghel la domiciliu.

Vă prezentăm mai jos documentele (facem precizarea că acestea se regăsesc în dosarul 150/P/2014):

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here