Secția de procurori din CSM a decis, miercuri, în unanimitate, să recomande ca prevederile din OUG pe legile justiției să se aplice pentru viitor. Astfel, procurorii care au fost numiţi pe funcţii rămân pe loc indiferent dacă îndeplinesc sau nu noile condiţii legale, pentru că numirea s-a făcut cu respectarea legii în vigoare de la momentul respectiv. Doar procurorii delegaţi şi detaşaţi sunt nevoiţi să se întoarcă la parchetele la care au fost numiţi. Excepţie fac procurorii delegaţi la PÎCCJ de la parchetele specializate – DNA şi DIICOT (trei procurori, printre care şi Kovesi).

12 procurori trebuie să plece de la Parchetul General pentru că nu îndeplinesc condiţia de grad profesional, adică nu au cel puţin grad de parchet de curte de apel.  Pe listă se află procurorul Mihai Prună, fratele fostului ministru al Justiţiei Raluca Prună, dar şi Elena Hach, membră până recent în Consiliul Director al Asociației Procurorilor din România, de unde a demisionat alături de Bogdan Gabor.

Un alt nume important care pleacă de la PÎCCJ este Ionel Corbu. Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Corbu a fost delegat la Parchetul General pentru a se ocupa de dosarul violenţelor din 10 august, deşi un ordin al procurorului general interzicea procurorilor delegaţi de la un parchet inferior să instrumenteze un dosar preluat chiar de la acel parchet. Pe 15 august, procurorul Corbu făcea o declaraţie care semăna cu o antepronunţare (“Sub nicio formă actele de agresiune exacerbate nu se justificau.”), iar pe 21 august acesta era promovat prin delegare la Parchetul General.

Cei 12 procurori care pleacă de la PÎCCJ:

1. Cristina Daniela Balcan – PÎCCJ (provine de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București)
2. Bogdan Beligan – PÎCCJ (provine de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1)
3. Elena Hach – PÎCCJ (provine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov)
4. Lavinia Ionescu – PÎCCJ (provine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București)
5. Anda Murgoi- PÎCCJ (provine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia)
6. Iuliana Magdalena Olteanu – PÎCCJ (provine de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6)
7. Mihai Prună – PÎCCJ (provine de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București)
8. Emilia Georgeta Stoica – PÎCCJ (provine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București)
9. Silviu Chifan (provine de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași)
10. Ionel Corbu – PÎCCJ (provine de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București)
11. Gheorghe Prelipcean – PÎCCJ (provine de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași)
12. George Toma – PÎCCJ (provine de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București)

Sursa: www.stiripesurse.ro

2 COMENTARII

  1. Pai nu mai procuror important nu este Ionescu Lavinia, care nu are nicio pregătire în domeniu, ci a finalizat Academia de Politie, iar prin intermediul unui bărbat foarte în vârstă, cu care a avut o relație, a ocupat o funcție fara nici cel mai mic merit, fiind o incompetenta. Mai mult personajul se folosește de statutul ei să câștige procese în instanțe, unde cere daune, fara nici cea mai mică rușine, pe motiv că victimele acesteia nu au probe sa o acuze de infracțiunile ei, ea fiind o AGRESOARE!!!!!

  2. Lavinia Ionescu a terminat Academia de Poliție și a fost numită în funcție printr-un decret al Președintelui Ion Iliescu. A fost mutata de colo colo din cauza lipsei crase de conduită ultima data funcționând în cadrul Scolii de Grefieri, unde s-au oripilat toți de individa. Lavinia Ionescu a făcut justiția de ras prin comportamentul execrabil, trafic de influență, lipsa de conduită și multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here