Şapte persoane au fost trimise în judecată, joi, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în dosarul agresării celor doi jandarmi, la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. Ei au fost deferiţi justiţiei pentru ultraj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor – întrucât femeii jandarm i-a fost furată arma, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, scrie stiripesurse.ro.

“În cauza având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme), uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 29 noiembrie 2018, trimiterea în judecată a şapte inculpaţi, pentru săvârşirea, după caz, a infracţiunilor menţionate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în 10 august, în timp ce se aflau în public, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unei manifestaţii de protest, cinci dintre inculpaţi, alături de alte persoane, au agresat doi subofiţeri de jandarmi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-le lovituri cu pumnii şi picioarele în diferite zone ale corpului.

Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanelor vătămate, inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest.

“În împrejurările descrise mai sus, un alt inculpat a sustras uneia dintre persoanele vătămate arma din dotare cu încărcătorul aferent. A doua zi, acesta a mers împreună cu un alt inculpat, pe un teren situat în apropierea localităţii Petrăchioaia, jud. Ilfov, unde au executat două focuri de armă”, mai spun procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Incidente extrem de violente au avut loc în 10 august la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei, la care au luat parte zeci de mii de oameni.

Înainte de miezul nopţii, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Doi jandarmi, între care o femeie, au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească. Cei doi jandarmi au fost scoşi de un grup de manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii.

Reprezentanţii Jandarmeriei au susţinut că intervenţia de la miting a fost pe deplin justificată şi că dispozitivele au fost dimensionate în raport cu violenţele, fiind “eminamente defensive”, iar acţiunile au fost reactive. La rândul său, ministrul Carmen Dan spunea că intervenţia Jandarmeriei a fost una legitimă, de restabilire a ordinii publice, justificată de provocările huliganilor.

Reamintim că singura publicație din Prahova prezentă  la protestul din data de 10 august a fost ziarul Incomod. Puteți revedea imagini de atunci accesând linkurile de mai jos:

VIDEO – Imagini terifiante surprinse de reporterii Incomod de la protestul diasporei

Mărturii incredibile ale reporterilor Incomod despre protestele violente din 10 august: “Jandarmii s-au comportat ca niște roboți fără sentimente, nu au știut ce înseamnă mila”

VIDEO. Un grup de scandalagii băuți și-a făcut apariția la protestul din Piața Victoriei

VIDEO. Momentul în care cei doi jandarmi sunt bătuți de protestatari

VIDEO. Imagini incredibile surprinse de un reporter Incomod la protest

VIDEO. Incidente violente la protest. Reporterii, loviți de jeturile de gaze lacrimogene

VIDEO EXCLUSIV. Un protestatar aflat în scaun cu rotile a primit spray lacrimogen în ochi de la jandarmi

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here