Vlad Constantin, zis Șomerul din Comarnic, ar putea fi internat, împotriva voinței lui, dar printr-o decizie a instanței, într-un spital în vederea efecutării unei expertize medicale. În astfel de situații, expertiza medicală este necesară pentru a se stabili dacă inculpatul a avut sau nu discernământ la data săvârșirii faptei. Joi, la Tribunalul Prahova, a fost înregistrat dosarul cu numărul 4944/105/2017, având ca obiect internarea nevoluntară conform art.184 alin. 7 NCPP.

Conform acestui articol, internarea nevoluntară se solicită instanței atunci când există îndoieli asupra discernământului suspectului sau inculpatului.

„Propunerea procurorului de luare a măsurii internării nevoluntare trebuie să cuprindă, după caz, menţiuni cu privire la: fapta pentru care se efectuează cercetarea penală, încadrarea juridică, denumirea infracţiunii; faptele şi împrejurările din care rezultă îndoiala asupra discernământului suspectului sau inculpatului, sesizarea comisiei medico-legale psihiatrice cu privire la refuzul suspectului sau inculpatului de a se interna, motivarea necesităţii luării măsurii internării şi a proporţionalităţii acesteia cu scopul urmărit. Propunerea împreună cu dosarul cauzei se prezintă judecătorului de drepturi şi libertăţi”, conform Noului Cod de Procedură Penală.

Reamintim că Vlad Constantin este implicat într-un imens scandal soldat cu demisia procurorului DNA, Mircea Negulescu, dar și în două dosare penale, ambele aflate în fază de judecată.

Citește și Vlad Constantin, zis Șomerul, jignește redacția Incomod

În ambele dosare, unul deferit justiției de DIICOT Ploiești, iar cel de-al doilea de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Vlad Constantin are calitate de inculpat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here