fbpx
luni, mai 29, 2023

Procurorul Adina Florea a renunțat la candidatura pentru șefia Secției Speciale

Citește Și

- Advertisement -
Procurorul Adina Florea a renunțat la candidatura pentru șefia Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Florea s-a retras din procedură în urma concursului, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Decizia procurorului vine după ce Lia Savonea, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a avut șapte tentative eșuate de a o numi pe Adina Florea la conducerea Secției.
Lia Savonea a introdus de șapte ori pe ordinea de zi a plenului validarea rezultatelor concursului pentru conducerea SIIJ, concurs care a fost câștigat de Adina Florea, însă de fiecare dată încercarea a fost fără succes.
Unii membrii ai Consiliului Superior al Magistraturii au boicotat plenul, fiind absenți de la ședințe și astfel nu s-a întrunit cvorumul necesar, iar la alte ședințe propunerea nu a putut fi validată pentru că numărul de voturi „pentru” a fost egal cu cel al voturilor „împotrivă”.
Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiției, membru de drept în CSM, declară că dacă pe ordinea de zi a plenului va fi inclusă din nou numirea Adinei Florea, el va vota „împotrivă”.
- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Prahova în Acțiune a devenit partid național: România în Acțiune

Prahova în Acțiune, partid care funcționa la nivelul județului Prahova, a devenit organizație națională, fiind înscris oficial în Registrul...

Mai Multe Articole Ca Acesta