fbpx
joi, iunie 1, 2023

Procurorul general Tiberiu Nițu vrea să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești

Citește Și

- Advertisement -

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a primit o cerere din partea procurorului general al României, Tiberiu Nițu care solicită „continuarea activității într-o funcție de conducere” după încetarea mandatului din prezent. Agerpres informează că Secția pentru CSM a aprobat solicitarea în ședința de marți, 17 noiembrie.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât continuarea activității la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a domnului procuror Tiberiu Mihail Nițu, după încetarea mandatului în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, se arată în decizia CSM.

- Advertisement -

Tiberiu Nițu ocupă funcția de procuror general al României din 16 mai 2013, astfel că mandatul său durează până în mai 2016. În noiembrie 2012, ministrul Justiției din acea perioadă, Mona Pivniceru l-a propus pe Tiberiu Nițu pentru funcția de procuror general, însă acesta a primit aviz negativ de la Consiliul Superios al Magistraturii (CSM), ulterior fiind respins și de Traian Băsescu, fostul președinte al României.

CSM a motivat avizul negativ pentru Nițu, considerând că acesta avea  autocontrol scăzut, o rezistență scăzută la stres, irascibilitate, o scăzută capacitate de mobilizare și adaptare la interviu, precum și o spontaneitate redusă. De asemenea, CSM susținea că Tiberiu Nițu nu întrunește condițiile și exigențele necesare funcției de procuror general și din cauza faptului că nu are o viziune strategică asupra managementului Ministerului Public.

Ulterior, în 2013, Tiberiu Nițu a fost  propus din nou în fruntea Ministerului Public de către Victor Ponta care ocupa la acea vreme funcția de ministru interimar al Justiției.

- Advertisement -

După negocierile dintre Traian Băsescu și Victor Ponta, Tiberiu Nițu a fost pus în funcția de procuror general, Laura Codruța Kovesi  a fost numită procuror- șef al DNA, CSM avizând pozitiv cele două nominalizări.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Președintele Iohannis, atac dur la adresa profesorilor care continuă greva: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii care continuă greva, în cadrul unei declarații făcute joi la Chișinău,...

Mai Multe Articole Ca Acesta