fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Citește Și

- Reclamă -

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef al structurii de la Ploiești, dar și Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care s-a avizat revocarea magistratului. Decizia instanței supreme, din 16 mai 2024, este definitivă astfel că Lucian Onea revine în funcția de procuror anticorupție.

Secția de contencios administrativ a Înaltei Curți de Casație și Justiție a dispus, vineri 16 mai, anularea hotărârii CSM din 15 ianuarie 2019 prin care s-a vizat revocarea din DNA a procurorului Lucian Onea la solicitarea lui Călin Nistor, fost procuror șef adjunct al DNA;

- Reclamă -

De asemenea au fost anulate, Ordinul 16.01.2019  prin care Călin Nistor, procuror șef adjunct al DNA, îl revocă de Lucian Onea din funcție și Hotărârea CSM din 17.01,2019 prin care s-a hotărât ca Lucian Onea să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Soluția definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție

Admite recursul formulat de reclamantul Onea Lucian Gabriel împotriva Încheierii din 19 iunie 2020 şi împotriva Sentinţei civile nr. 1030 din 27 octombrie 2020 ale Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge recursul formulat de pârâtul Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva Încheierii din 19 iunie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Respinge recursul incident formulat de pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii împotriva Încheierii din 19 iunie 2020 şi împotriva Sentinţei civile nr. 1030 din 27 octombrie 2020 ale Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Casează în parte încheierea din 19 iunie 2020 în ceea ce prive?te solu?ia de admitere a excep?iei lipsei procedurii prealabile referitoare la Hotărârea nr. 45/17.01.2019 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori. Menține celelalte dispoziții ale încheierii atacate. Casează sentința recurată și, rejudecând: Admite în parte ac?iunea reclamantului. Anulează Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori nr. 41 din 15.01.2019, Ordinul emis de Procurorul ?ef al Direcţiei Naţionale Anticorupție nr. 12 din data de 16.01.2019 ?i Hotărârea nr. 45/17.01.2019 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori. Respinge ca nefondat capătul de cerere având ca obiect anularea Ordinului Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie nr. 2 din 8.01.2019. Definitivă. Pronunţată astăzi, 16 mai 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

- Reclamă -

Sentința Curții Supreme este definitivă și îi permite procurorului Onea să revină în funcția de procuror în cadrul DNA Ploiești. Nu este clar la acest moment dacă magistratul va prelua și conducerea structurii sau va fi doar procuror.

Lucian Onea își poate relua activitatea la DNA Ploiești în momentul în care DNA structura centrală va emite ordinul de reintegrare pe funcție.

În prezent, magistratul activează la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...