fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

Procurorul șef DNA Ploiești, propus martor în dosarul Anei Maria Pătru

Citește Și

- Reclamă -

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție serviciul teritorial Ploiești, Lucian Onea, a fost propus ca martor în dosarul fostei șefe a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru.

Informația a fost oferită de către avocatul Anei Maria Pătru (video jos), Veronel Rădulescu, la finalizarea audierilor de la DNA Ploiești, care a precizat că Pătru este cercetată inclusiv pentru inducere în eroare a organelor judiciare, ceea ce se traduce în „denunț calomnios”. Avocatul spune că a depus cerere pentru probe și că a propus audierea unor martori care au fost prezenți la momentul denunțului la care se face referire, 5 decembrie 2016, printre martorii indicați numărându-se procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, fostul procuror DNA Mircea Negulescu, dar și un comisar de poliție judiciară.

- Reclamă -

Avocatul fostei șefe AEP mai spune că dat fiind faptul că a făcut această cerere, procurorul de caz, Lucian Onea, nu ar mai trebui să se pronunțe în această speță, precizând că are un interes personal în cauză având în vedere că este propus ca martor. Avocatul mai spune că Lucian Onea ar trebui să facă o declarație de abținere, dar că urmează să vadă ce răspuns va primi la cererea depusă.

Cât despre chemarea bunicii Anei Maria Pătru la audieri, reprezentantul legal al acesteia a spus că i s-a cerut să dea o declarație, dar că din cauza stării de sănătate, pentru că nu vede și nu aude foarte bine, nu a înțeles ce i s-a cerut și nu a dat nicio declarație, având acest drept fiind rudă apropiată a persoanei cercetate.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, pe numele bunicii Anei Maria Pătru ar fi fost achiziționate terenurile din Voluntari ale fostei șefe AEP, care este acuzată că le-a cumpărat cu bani proveniți din mită, acesta fiind motivul pentru care bătrâna a fost chemată la audieri în calitate de martor.

- Reclamă -

Avocatul mai spune că bătrânei i s-a adus la cunoștință că i s-a pus sechestru pe un teren de 1000 de metri pătrați și pe construcția aflată pe acest teren, iar femeia a semnat că a luat la cunoștință de acest lucru.

Reamintim că săptămâna trecută Ana Maria Pătru a fost plasată sub control judiciar, procurorii acuzând-o de trafic de influență, spălare a banilor și inducerea în eroare a organelor judiciare.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie-mai 2013, inculpata Pătru Ana Maria a pretins de la reprezentanții unei firme de software suma de 1 milion de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra directorului unei instituții publice cu atribuții de control și a promis că-l va determina să soluționeze în mod favorabil o investigație care privea firma de de software.
În același context, inculpata a primit, în trei tranșe, în perioada iulie 2013 – martie 2014, suma totală de 600.000 euro (în cursul lunii iulie 2013 – suma de 400.000 euro, sumă remisă și primită într-o servietă marca Montblanc împreună cu un instrument de scris aceeași marcă; sfârșitul lunii noiembrie 2013 – suma de 100.000 euro și în cursul lunii martie 2014 – suma de 100.000 euro).
În perioada 26 iulie 2013 – 02 noiembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 600.000 euro și beneficiarul real al acestei sume, obținută ca urmare a săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, prin:
-achiziționarea, pe numele unei rude, a unui teren în suprafață de 1.000 m2 situat pe raza orașului Voluntari, județul Ilfov, în valoare de 130.000 euro,
– achiziționarea, pe numele unei alte rude, a unui apartament situat în municipiul Constanța, județul Constanța, cu suma de 80.000 euro (din care 75.000 euro au fost achitați, în numerar, cu titlu de avans, diferența de preț în sumă de 5.000 euro fiind achitată prin virament bancar),
-efectuarea unor investiții, în perioada 2014-2016, în sumă totală de 437.314,13 euro, constând în edificarea pe terenul situat în orașul Voluntari, județul Ilfov, menționat mai sus, a unui imobil – casă de locuit, (inclusiv dotarea și amenajarea acestuia) precum și dotarea și amenajarea apartamentului situat în mun. Constanța, amintit anterior.
La data de 05 decembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria a formulat și înregistrat la Direcția Națională Anticorupție un denunț privind existența unei infracțiuni de trafic de influență, pretins comisă de directorul instituției publice la care am făcut referire mai sus, cunoscând că acesta este nereal.
Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, Pătru Ana Maria a recunoscut că denunțul – obiect al infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, reținută în sarcina sa, este mincinos.

Prin ordonanța din data de 27.09.2017, procurorii anticorupție au dispus față de inculpată măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 27.09.2017 pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– trafic de influență,
– spălare a banilor.”, se arată într-un comunicat emis de DNA.

- Reclamă -

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Poliția Prahova angajează conductor de câini

Poliția Prahova a anunțat că scoate la concurs un post de conductor de câini.Termenul de depunere dosar pentru postul...
Sari la conținut