Imagine de Jan Vašek de la Pixabay

Un profesor de sport de la un liceu din orașul arădean Pecica este cercetat pentru hărțuite, după ce i-ar fi trimis unei elevi mesaje cu tentă sexuală. În paralel, și unitatea de învățământ a demarat o cercetare disciplinară, informează Agerpres.

Polițiștii au fost sesizați de familia fetei despre mesajele pe care profesorul, care este și arbitru de fotbal, i le-ar fi trimis fetei. Purtătorul de cuvânt al Poliției Arad a confirmat că a fost deschis un dosar penal pentru hărțuire, scrie g4media.ro.

Surse din cadrul Liceului „Gheorghe Lazăr” Pecica au declarat, pentru Agerpres, că profesorul are 42 de ani, este necăsătorit şi este suplinitor de un an. El nu preda şi la clasa elevei respective, căreia i-ar fi trimis mesajele prin intermediul unor reţele de socializare. Dascălul i-ar fi cerut fetei fotografii nud şi ar fi invitat-o într-o seară la o întâlnire.

Adolescenta şi-a anunţat familia, care a apelat la ajutorul poliţiştilor.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Marius Gondor, a declarat că a cerut conducerii şcolii constituirea unei comisii de cercetare disciplinară.

„Comisia a fost deja constituită iar astăzi (joi – n.r.) vor avea loc audierile. Am cerut şcolii să ia o decizie cât mai repede cu putinţă în acest caz. Se poate merge până la desfacerea contractului de muncă”, a spus Gondor, citat de g4media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here