Doi profesori la Facultatea de Medicină și Farmacie de la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați au fost trimiși în judecată de DNA după ce ar fi cerut mită pentru examenul de rezidențiat.

Dorina Cerasella Șincar, conferențiar, și asistentul universitar Gina Păunița Grecu, au fost acuzate de trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență, și luare de mită, respectiv complicitate la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, astfel că au fost trimise în judecată, spun sursele G4Media.

De asemenea, au mai fost trimiși în judecată și Andreea Antoanela Zalimov, pentru cumpărare de influență, și Caius Călin Miuță (în stare de libertate) pentru dare de mită.

DNA a transmis printr-un comunicat:

„În perioada 10 septembrie -14 noiembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella, în calitățile menționate, ar fi pretins, în mod direct, câte 2.000 euro (sau echivalentul în lei) de la trei medici rezidenți, candidați la examenul de medic specialist în disciplina parodontologie, susținând că, prin influența avută asupra celorlalte două membre ale comisiei de examen, le va determina să faciliteze promovarea, în mod fraudulos, a respectivului examen și implicit obținerea titlului de medic specialist parodontolog de către cei trei rezidenți.

Între cei trei medici rezidenți s-a aflat și inculpata Zalimov Antoanela Andreea de la care Șincar Dorina Cerasella ar fi primit suma de 10.000 lei pretinsă în legătură cu cele menționate anterior.

În plus, în zilele de 13-15 noiembrie 2021, președinta comisiei de examen Șincar Dorina Cerasella i-ar fi furnizat, în avans și în mod direct, candidatei Antoanelei Andreea Zalimov, subiectele la ambele probe (clinică și practică) și rezolvarea/realizarea lor, deși acestea erau informații nedestinate publicității. Ulterior, la data de 16 noiembrie 2021, candidata Zalimov Antoanela Andreea a susținut și promovat atât proba clinică (având de rezolvat chiar unul dintre cele două cazuri clinice ce îi fuseseră anterior furnizate), cât și proba practică (având de rezolvat întocmai manopera medicală ce îi fusese anterior divulgată).

În acțiunile sale de pretindere, primire și oferire de informații nedestinate publicității, inculpata Șincar Dorina Cerasella ar fi fost sprijinită de inculpata Grecu Gina Păunița, în calitate de secretar al comisiei de examen.

În același context, în perioada 02-04 decembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella ar fi acceptat promisiunea și ulterior ar fi primit, prin intermediar, produse alimentare, drept recompensă de la inculpatul Miuță Caius Călin, care promovase examenul respectiv.”

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galați cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here