Cristian Ganea este, la ora actuală, viceprimar al municipiului Ploiești și președinte al Partidului Social Democrat Ploiești. Ploieștenii îl cunosc pe Ganea drept un politician care pune mereu interesele cetățenilor pe primul loc, însă, pentru ceilalți politicieni de la „Casa Albă” este, de multe ori, un obstacol în stabilirea unor activități mai puțin legale.

Scurtă prezentare

Cristian Mihai Ganea, de profesie economist, a studiat în Ploiești, la Universitatea Petrol-Gaze. În anul 2012 a obținut un mandat de consilier local din partea PSD, iar în anul 2015 a câștigat funcția de viceprimar. La scurt timp după a devenit viceprimar cu atribuții de primar, după ce Iulian Teodorescu și-a încetat mandatul. În același an, Cristian Ganea a obținut funcția de președinte al PSD Ploiești.

CITEȘTE și Cristian Ganea despre primarul Dobre: „a devenit expert în… fuga de responsabilitate”

STUDII. Cristian Ganea are un master în Managementul Sectorului Public

În perioada 1984-1988, Cristian Ganea a fost elev la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Ploiești, la profilul mecanică. Începând cu anul 2001 a studiat la Universitatea „Petrol-Gaze” Ploiești, Facultatea de Științe Economice (Specializarea contabilitate și informatică de gestiune).

După anul 2006, Cristian Ganea a obținut un master în Managementul Sectorului Public tot la Universitatea „Petrol-Gaze” din Ploiești.

Iată diplomele de absolvire a studiilor:

CARIERĂ. De la cadru militar la viceprimar

În perioada 1991-1992, Cristian Ganea a fost angajat în calitate de cadru militar la Unitatea Militară 01808, iar din anul 1993 până în 1992 a fost director comercial la SC Cartrom SRL.

În paralel, acesta a fost director comercial la SC Conre SA – construcții, până în anul 1998. După 1998, Ganea a fost administrator la SC Chris Com SRL, iar în 2012 a ocupat postul de director la SC Wasch Auto Service SRL.

Averea viceprimarului Cristian Ganea

Potrivit declarației de avere completată pe data de 6 iulie 2016, Cristian Ganea nu deține terenuri, clădiri, automobile, bijuterii sau conturi și depozite bancare, însă are un credit la ING Bank (104.716 lei) și o datorie la Alexandru Vasile (15.000 lei). În anul 2015, Ganea a avut un venit mediu lunar de aproximativ 3.500 de lei.

În anul 2015, viceprimarul Ganea a avut un venit anual de aproximativ 7.832 lei din partea A&P Finance Consulting, o indemnizație anuală din partea Primăriei Ploiești de aproximativ 13.776 lei, o indemnizație din partea SGU Ploiești (membru AGA) de 8.764 lei, o indemnizație din partea TCE Ploiești (membru AGA) de 5.607 lei, o indemnizație din partea SC Hale și Piețe Ploiești (Membru AGA) de 5.608 lei și o indemnizație din partea Spitalului de Pediatrie (Membru CA) de 72 ron.

Vezi aici declarația de avere a viceprimarului Cristian Ganea

Cristian Ganea, principalul adversar al lui Adrian Dobre în cursa pentru primărie

În anul 2016, senatorul Daniel Savu s-a retras din cursa pentru conducerea Partidului Social Democrat Ploiești, după ce colegii săi i-au promis că va fi candidatul partidului la Primăria Ploiești, Cristian Ganea devenind președintele formațiunii politice. La puțin timp după, atât Ganea, cât și Savu, au fost puși pe listele interne pentru Primăria Ploiești, însă după sondajul făcut în interiorul partidului, Ganea a fost preferat de colegii săi. Această veste nu a fost primită deloc bine de Savu, motiv pentru care și-a dat demisia din Partidul Social Democrat Ploiești și a început să își atace foștii colegi din PSD, fiind ajutat în perioada respectivă și de aparițiile sale la diferite televiziuni, atât locale, cât și naționale.

Cristian Ganea, ales candidat PSD pentru Primăria Ploiești, a fost principalul contracandidat al lui Adrian Dobre pentru conducerea municipalității. Rezultatele oficiale după scrutinul din iunie 2016 au arătat că Ganea a obținut 26.33% din voturi, față de Adrian Dobre care a fost ales primar cu 32.77%.

La ora actuală, din dispoziția primarului Adrian Dobre, viceprimarul Cristian Ganea a primit, potrivit site-ului municipalității, ploiesti.ro, următoarele atribuții:

-coordonează, îndrumă și verifică activitatea Societății de Gospodărire Urbană Ploiești

-coordonează, îndrumă și verifică activitatea Centrului Creșe din municipiul Ploiești

-coordonează, îndrumă și verifică activitatea Clubului Sportiv Municipal

-coordonează, îndrumă și verifică activitatea Administrației Parcului Memorial Constantin Stere

-coordonează, îndrumă și verifică activitatea Administrației Serviciilor Sociale Comunitare

-coordonează Serviciul Informatică

-coordonează Direcția Relații Internaționale

-coordonează Direcția Gestiune Patrimoniu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here