Utilaje asfaltare

Consiliul Judeţean Prahova anunță lansarea unei licitații în valoare de 294 milioane de lei pentru întreţinerea şi reparaţia a peste 1000 kilometri de drumuri județene.

Potrivit unui comunicat de presă, Consiliul Judeţean Prahova a demarat procedura de licitaţie pentru servicii şi lucrări de întreţinere şi reparaţii a 1034,87 kilometri de drum judeţean pentru următorii patru ani.

“Acestora li se adaugă şi anexele, reprezentând: 274 poduri, 753 podeţe tubulare, 203 podeţe dalate şi 63 podeţe ovoidale.
Printre lucrările vizate se vor regăsi cele de plombare, colmatări de rosturi, turnare a covoarelor bituminoase, curăţenie a drumurilor judeţene, întreţinere a acostamentelor, semnalizare rutieră (marcaje şi indicatoare rutiere), întreţinere, reparaţii şi montare parapet, refacere santuri, apărări de maluri şi ziduri de protective etc.
Valoarea totală estimată a acestor lucrări, aferentă celor 48 de luni, este de 294.448.658,92 de lei”, se arată în comunicatul de presă.

„Cele mai multe sesizări pe care le-am primit de la prahoveni în cele 6 luni de când conduc Consiliul Județean sunt legate de starea deplorabilă a drumurilor județene. Lucrurile nu mai pot continua ca până acum. Așa cum am promis, vom repara și întreține drumurile județene astfel încât să le oferim prahovenilor condiții de circulație pe drumurile publice la nivelul secolului în care trăim. Prin bugetul Consiliului Județean, am alocat sumele necesare în acest an și am scos la licitație serviciile și lucrările de care avem nevoie. Cele mai importante condiții pe care le-am impus prin caietul de sarcini vizează calitatea lucrărilor și viteza de intervenție. Firmele care vor să lucreze la reparația și întreținerea drumurilor județene trebuie, de asemenea, să își asume prin contract asigurarea accesibilității drumurilor și îndepărtarea rapidă a urmărilor calamităților naturale (cum ar fi alunecări de teren, rupere de maluri, prăbușiri poduri etc). Există și drumuri județene, inclusiv șosele ocolitoare, pe care le vom moderniza. Nu avem bani să modernizăm peste 1000 de km de drumuri județene din Prahova, însă nu ne împiedică nimic să reparăm și să întreținem ce avem în prezent”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, conform sursei citate.

Conducerea Consiliului Județean Prahova invită toate firmele interesate, care îndeplinesc criteriile de selecţie, să se înscrie la licitaţie.
Detalii găsiţi pe: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100119841.

Imagine cu caracter ilustrativ, zf.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here